LIFESTYLE

KANIBALI OSUĐENI I U ZATVORU Prodavali pite od ljudskog mesa na ulici

Šokantan slučaj u Brazilu

(Al. Ti.)

19.6.2015

Jorge Beltrao Negromonte (54), kanibal iz Brazila, 2013. godine osuđen je na 23 godine zatvora zbog ubistva tri mlade žene od 17, 20 i 21 godine. Zajedno sa suprugom Isabel (54) i ljubavnicom Brunom (27) osnovao je satanističku sektu koja je zagovarala kontrolu ljudske populacije i “pročišćenje svijeta”, u sklopu koje su ubili i pojeli te devojke.

Bivši univerzitetski profesor koji poseduje crni pojas u karateu susreo se sada u zatvoru sa novinarom britanskog tabloida Daily Mail kojem je tokom četvorosatnog razgovora oči u oči ispričao jezive detalje zločina, prenosi Blic.

Žena i ljubavnica su spremale pite s mesom ubijenih devojaka, koje je Negromonteova žena prodavala na ulicama Gvaranhunsa, grada na sjeveroistoku Brazila. Lokalni šef policije, koji je volio ove pite, plaši se da je i on konzumirao neku od pita napravljenih od ljudskog mesa.

Najgori dio zastrašujućeg svjedočenja bila je priča o mesu 17-godišnje djevojke koju je ubio pred njenom 18-mjesečnom kćeri, a kojoj je sljedećeg dana dao to meso za ručak. Djevojku i njenu bebu je nekoliko mjesci prije toga doveo iz nastambi u kojima su stanovale.

"Ljudsko meso za mene nije drugačije od govedine. Ima isti ukus i istu sočnost", rekao je kanibal koji se oblizivao tokom priče.

Prije nego što je ubio maloljetnicu, registrirao se kao otac njenog djeteta, a djevojčica je imala pet godina kada je trojac konačno uhvaćen 2012. godine. Curica je osim majčinog vjerovatno jela i meso ostalih žrtava.

Druga djevojka koja je stradala bila je 21-godišnjakinja, koju je trojka ubila u februaru 2012. Tvrdi da ga je u tome nagovorila "vještica Bruna", jedna od troje ubica.

"Sjećam se da sam došao u kuhinju s čekićem i Bruna mi je rekla da "to možemo sada učiniti". Koristila je moje psihotične napade", tvrdi ovaj ubica s jezivim dosjeom. Nakon ubistva treće žrtve, policija ih je otkrila i uhapsila kanibale, do kojih je došla jer se Bruna koristila kreditnom karticom ubijene.

Negromonte je tvrdio da su motiv ubistva bili 'sotonistički rituali pročišćenja', a pokazao je i ogromnu mržnju prema “neobrazovanim” ženama koje ostaju u drugom stanju, nastalu zbog njegovog osobnog razočarenja time što nije mogao sam postati otac jer je njegova partnerica izgubila dvoje djece.

"Onda smo otišli kod doktora i počeli liječenje, ali ne znam šta su to oni uradili kada ona poslije toga više nije ni zatrudnjela. A onda pogledaš okolo i vidiš svuda okolo neobrazovane ljude koji dobiju jedno dijete za drugim", rekao je kanibal.

Negromonteu je još kao djetetu dijagnosticirana shizofrenija nakon što je ocu ispričao o dva izmišljena dječaka koji su mu naređivali što da radi. Ubica tvrdi da je “vještica” Bruna iskoristila njegovu bolest i naređivala mu da ne uzima lijekove prije ubistava kojih se on navodno sjeća samo u sekvencama.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.