LIFESTYLE

ŠOKANTNO Omotala se mrtvom žirafom i poručila: Evo vam još razloga za bijes

Hobi joj je ubijanje divljih i ugroženih životinja

Autor:(J. Be.)

2.8.2015

Dok svi pričaju o ubistvu lava Cecila koje je zgrozilo svijet, žena po imenu Sabrina Corgatelli iz Boisea, Idaho, ocijenila je da bi mogla ugrabiti svojih pet minuta slave, pa se potrudila da javnost sazna i za njen krvavi hobi - ubijanje divljih i ugroženih životinja.

sabrinacorgatelli3-02082015-facebook

Na njenom profilu na Facebooku mogu se vidjeti fotografije na kojima pozira kraj mrtvih tijela žirafe, impale, divlje svinje, krokodila... A to je samo dio njene "kolekcije" koju je, sudeći prema objavama na njenom profilu na Facebooku, sakupila nedavno za vrijeme boravka u Južnoj Africi.

Kad ne ubija divlje životinje, Corgatelli radi kao računovotkinja. Sudeći po njenim fotkama na Facebooku, čini se da divlje i ugrožene životinje lovi i po SAD-u.

A jedna od novijih fotki koje je poremećena računovotkinja objavila na svom Facebooku je ona na kojoj pozira kraj žirafe, a kraj koje je napisala: "Sredila sam i ovu nevjerojatnu žirafu. Koja predivna životinja! Osjećaj je bio izvanredan i nezaboravan!".  

sabrinacorgatelli2-02082015-facebook

Svima onima koji je kritiziraju, osim poruke u kojoj ističe da im drage volje daje "još razloga da budu bijesni", poručuje i da uživaju, jer "uskoro stiže još fotki". A u svojim se objavama često poziva na Bibliju iz koje citira navode u kojima "i očevi pozivaju na lov".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.