LIFESTYLE

ŠOKANTNA ISPOVIJEST 14-GODIŠNJEG SIRIJCA: Odsjekli su mi ruku i nogu jer sam odbio da se pridružim Islamskoj državi!

Omara su militanti zarobili i mjesec i po dana mučili prije nego su ga kaznili

D. K.

3.10.2015

Pripadnici Islamske države (ISIL) brutalno su kaznili jednog četrnaestogodišnjaka iz Sirije, jer je odbio da im se pridruži, odsijekavši mu desnu ruku i lijevo stopalo. Ovaj stravičan čin izveo je militant pod nadimkom Buldozer.

buldozer

Brutalan čin odsijecanja dječakovih ekstremiteta obavio je Buldozer

Tinejdžer, poznatiji kao Omar, pao je u ruke pripadnicima ISIL-a, koji su ga mučili mjesec i po dana kako bi ga natjerali da im se pridruži. Međutim, nakon što su uvidjeli da se to neće dogoditi, priredili su mu stravičnu "nagradu".

maloljetnici-u-isil-u

Maloljetnici regrutovani u ISIL

Omar je u intervjuu za Channel 4 opisao kako su ga teroristi zavezali nasred ulice, pred mnoštvom okupljenih muškaraca, žena, djece i ostalih militanata, te mu mesarskim nožem odsjekli desnu ruku i lijevo stopalo.

- Natjerali su me da ruku stavim na panj i onda je odsjekli mesarskim nožem. Potom su mi odsjekli i stopalo i oba dijela odsječenih udova stavili pred mene da ih gledam - kazao je Omar, koji je tada teško iskrvario i bio u neopisivim bolovima. Međutim, sve to uspio je preživjeti.

maloljetnice-u-isil-u

Među maloljetnicima su i curice

Prema njegovim riječima, Buldozer i njegove kolege iz ISIL-a željeli su da na taj način pokažu svijetu kako se ISIL-u niko ne smije i ne treba suprotstavljati.

- Doveli su tinejdžere i djecu da gledaju kako mi sijeku ruku i nogu. Rekli su im: "Ovaj mladić je nevjernik pa ćemo mu zbog toga odjseći ruku i nogu - prisjeća se Omar, koji sada živi u jednom pograničnom gradu u Turskoj.

tinejdzeri-u-isil-u

Maloljetnici regrutovani u ISIL

Međutim, Omar nije jedini tinejdžer kojem su snage ISIL-a naredile da im se pridruži. Ova teroristička organizacija vrši masovnu regrutaciju ljudi u svoje redove, a nažalost među njima sve je više djece, čak i one maloljetne, koja nisu napunila ni osam godina...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.