SAMO ZA MUŠKARCE Evo kako ponovo da osvojite bivšu!

Korisni savjeti stručnjaka

(Mi. K.)
26.10.2015 10:47

Bilo da ste vi stavili tačku na vezu ili ste ostavljeni, možda ćete nakon nekog vremena ponovo poželjeti da budete sa bivšom, pišu srbijanski mediji.

Ne pokušavajte da se pomirite ako vas na to navodi usamljenost ili strah da nećete naći bolju. Ali, ako je i dalje volite i sigurni ste da je prava žena za vas, pokušajte ponovo da je osvojite prateći savjete stručnjaka za veze. 

Ne sažaljevajte sebe - Za početak, ma koliko bili tužni, ne sažaljevajte se jer tako ništa nećete uraditi. Podignite glavu, prikupite snagu i bacite se na rješavanje problema. 

Ne obećavajte da ćete se promijeniti - Nije dovoljno da joj kažete da je volite i obećate da ćete promijeniti sve što joj je smetalo. Očigledno vam više ne vjeruje, inače bi i dalje bila tu, pa su prazna obećanja u ovoj fazi kontraproduktivna. Razmislite o onom što joj je smetalo, pa ako ste zaista spremni da radite na greškama, umjesto da pričate, pokažite se na djelu. 

Bez poklona - Prijedlog za pomirenje u vidu 101 ruže pali samo na filmu. U životu, pokloni su jeftin trik da ponovo osvojite nečije srce. Umjesto toga, "upakujte" sebe. Pokušajte da se vidite njenim očima. Prisjetite se šta je voljela kod vas i podsjetite je na te osobine, ali ne riječima, već djelima. 

Ne napadajte je - Ako je ona prekinula vezu, jer nije mogla da se nosi sa vama i cijelom situacijom, ne prebacujte joj. To ne znači da je prestala da vas voli, prosto probajte skupa pronaći riješenje. Ipak i za dobro i zlo, lijepo i loše potrebno je dvoje.

Nađite pravi trenutak - Nemojte joj predlagati da se pomirite dan nakon raskida, ali ne čekajte predugo jer je velika vjerovatnoća da će ona nastaviti dalje bez vas. Ako ništa od ovoga ne upali, pomirite se sa sudbinom i nastavite život. 

NA VRH