LIFESTYLE

NEZAPAMĆEN ZLOČIN Unuk prvo ubio babu a potom zapalio i nju i kuću

Strašna istina izašla na vidjelo

(J. K.)

11.11.2015

Miljan Ranković (23) iz Rabrovca kod Mladenovca uhapšen je jer je nožem ubio svoju babu Miroslavu (69), a da bi prikrio zločin podmetnuo je požar.

Mladić je u nedjelju čak pokušao da gasi vatru koju je podmetnuo u babinoj kući u Hilandarskoj ulici i tada je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena! Pretpostavlja se da je motiv ubistva svađa zbog novca. 

- U nedjelju, tri sata poslije ponoći, u kući je izbio požar. Po gašenju požara u sobi, u kojoj je sve izgorjelo, nađeno je ugljenisano tijelo Miroslave Ranković. Vjerovalo se da se žena ugušila, a da je zatim leš izgorio. Njen unuk je bio tu, povrijeđen je kada je pokušao da gasi vatru, pa je prebačen u mladenovački Dom zdravlja, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom. 

Tijelo Miroslave Ranković je istog dana prebačeno na Institut za sudsku medicinu. 

- Obdukcija je pokazala da je ona ubijena jer su na tijelu nađene povreda nastale od uboda oštrim predmetom, vjerovatno nožem. Daljom istragom došlo se do saznanja da ju je usmrtio unuk - otkriva izvor. 

Povrijeđeni unuk je ubrzo nakon toga uhapšen.

komsije

Komšije šokirane zločinom

Reporteri “Blica” juče su u Rabrovcu, ispred kuće u kojoj je stradala Miroslava, zatekli njenu unuku Mariju, sestru osumnjičenog Miljana. 

- U subotu sam bila tu. Krenuli smo kući i usput povezli Miljana do prodavnice. Čuli smo se kasno te večeri. Zvao me je da me pita za broj jedne koleginice jer ga je baba stalno tjerala da se oženi, a i on je htio da se skrasi. A sada ovo - kaže Marija. 

Mariju je prekjuče zvala majka, koja s drugim mužem živi u Aranđelovcu, i rekla joj da Miljan nije prošao poligraf i da je uhapšen.

- Tragedija za tragedijom. Prije dvije nedjelje umro nam je otac Zoran. A sada je i baba mrtva, a brat u pritvoru - tužno konstatuje Mirjana. 

Miljan je, kako kaže komšinica Milanka Krstić, radio u Beogradu, u obezbjeđenju. 

- Imao je dosije. Kobne večeri pio je sa društvom. Tragedija! - kaže Krstić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.