LIFESTYLE

Ovo je devet pravila svake uspješne veze

Sitnice čine velike stvari

(Aj. B.)

22.3.2016

Ova pravila ni slučajno ne smijete da zaobiđete ako želite da vam ljubav traje zauvijek!

1. Odlazite zajedno na spavanje: Ne morate nužno da imate seks, ali odlazite u krevet u isto vrijeme. Maženje prije spavanja i usklađeni bioritam dodatno će vas povezati i ojačati vašu intimnost.

2. Posvećujte se zajedničkim interesima: Potpuno je u redu da on obožava sport, a vi obilaske izložbi, ali za opstanak veze na duge staze ključno je da otkrijete nešto što možete da radite zajedno i u čemu oboje jednako uživate. Ako još uvijek nemate nešto takvo, pronađite nešto što vas jednako ispunjava.

3. Držite se za ruke: Ovakvi načini pokazivanja ljubavi i bliskosti istinski su pokazatelji dubine vašeg odnosa i snage vaše ljubavi.

4. Uvijek vjerujte jedno drugom i nastojte da opraštate greške: Naravno, sve je stvar dogovora između dvije osobe, ali povjerenje je u vezi od posebne važnosti, a dokle god imate volje da opraštate greške i trudite se da popravite ono što ne štima, na dobrom ste putu da opstanete.

5. Usredsredite se na pozitivno, a ne na negativno: Pozitivna perspektiva doprinijeće sveopštem zadovoljstvu u vezi. Trudite se da primijetite sve dobre strane vaše veze i njegovog ponašanja, udijelite kompliment, pohvalite ga. Ali, kao i sve ostalo u vezi, i ovo funkcioniše samo ako je u oba smjera. Ako želite da pronađete nešto pozitivno, uvijek ćete pronaći bar nešto. Sve zavisi od toga na šta ste usredsređeni, a srećni parovi uvijek nastoje da budu pozitivni.

6. Nemojte da zaboravite zagrljaje: Stručnjaci savjetuju da se grlite svaki dan, budući da koža "pamti" dobre dodire, loše dodire, ali i nedostatak dodira. Parovima koji se pozdravljaju zagrljajima i grle se svakoga dana koža ostaje "okupana" dobrim dodirima, što dodatno zbližava i osnažuje ljubav.

7. Kažite "volim te", "dobro jutro" i "laku noć" svakog dana: Čini se da se to podrazumijeva, ali mnogi parovi jednostavno na to ponekad zaborave ili uopšte ne razmišljaju o tome već to kažu po inerciji pa više ni ne primijete kada zaborave. Lijepe riječi uvijek su dobar početak i kraj dana koje u našu svakodnevicu unose ljubav, toplinu i dobro raspoloženje.

8. Komunicirajte tokom dana: Poziv partneru da čujete kako mu prolazi dan odličan je način za prilagođavanje očekivanja i usklađivanje talasnih dužina kada se nakon posla napokon i vidite. Ako on proživljava jedan od težih dana, unaprijed ćete znati šta možete da očekujete i kako da ga utešite i oraspoložite, prenose nezavisne.com.

9. Ponosite se kad vas vide zajedno: Znamo da zna da bude tanka granica između neprimjerenih izliva pažnje i strasti i pristojnog ponašanja zaljubljenog para, ali ponašanje para u javnosti od presudne je važnosti. Ovde poenta nije da se pokažete, nego da date svijetu do znanja da pripadate i savršeno odgovarate jedno drugom. A javno priznanje emocija pokazano na taj način imponuje apsloutno svakome, dodatno osnažujući vašu ljubav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.