LIFESTYLE

SAMO LJUBAV NIJE DOVOLJNA Vrijeme da konačno prekinete vezu koja vas truje!

Sagledajte svoj odnos sa partnerom "hladne glave"

Redakcija

29.5.2016

U svakoj vezi ili bračnoj zajednici, da bi ona opstala, osim ljubavi neminovno je uzajamno poštovanje, razumijevanje i povjerenje. Sama ljubav, emocije nisu dovoljne da partneri izgrade kvalitetan odnos. U sakodnevnoj kolotečini života, čovjek često zaboravi, da voljenoj osobi pokaže koliko je voli, ali kada taj par gradi odnos na pomenutim principima, nema mjesta sumnji niti nevjeri.

prekid-1

Svađe i netrpeljivost prvi korak ka raskidu

No, kada jedna strana, zbog kompleksa, unutrašnjih nemira, nesigurnosti ili čak iz čiste zlobe drugu stranu često povrijedi ili vrijeđa, maltretira i zlostavlja onda je jasno da te dvije individue nisu jedno za drugo.

Kako se često i nazivaju, toksične veze, nerijetko utiču jako pogubno na nas, do te mjere da ne prepoznajemo sebe zbog količine negativne energije koju ispoljimo. U takvim situacijama, vrijedno bi bilo hladne glave sagledati svoju vezu ili brak.

prekid

Prekinite loš odnos i ne tražite opravdanja

Ukoliko se maksimalno trudite da ugodite partneru, a on to ne cijeni, još vam vraća nepažnjom, uvredama, lažima ili prevarom, morate se pomiriti sa činjenicom da ta osoba traži sličnu sebi. Shodno tome, i za vas postoji osoba koja brak ili ljubavni odnos rezonuje baš kao i vi. Zato nerijetko kažemo, da su to naše srodne duše, a ustvari je riječ o dvije izgrađene ličnosti koje gledaju u istom smjeru, sa istim namjerama.  

Pauzirajte, distancirajte se ili jednostavno završite takvu lošu vezu. Očistite sve negativno iz svog života, pa tako i osobe koje nisu vrijedne vas.

zena

Volite sebe, jer ste jedinstvene

Dajte sebi vremena i za tugu i za uspomene i bijes, ali nikako ne krivite sebe.

Odlučite da budete sami, volite sebe i ne dozvolite nikada da vas omalovažava bilo ko. Posvetite vrijeme samo sebi, radite ono što volite, izbjegavajte bivšeg partnera i potrudite se da što manje mislite na sve što je bilo. Nikako ne prijstajite na "zamku" da ostanete prijatelji. To je nakon ljubavnog odnosa nemoguće i nepotrebno. Osoba koja budi u vama ono najgore što smatrate kod sebe ne treba vam ni u kom smislu. Budite jaki, ako ste zaista dali sve od sebe, onda nemojte ni da se kajete, budite srećni jer ste se riješili "korova" iz svog života.

sve-se-vraca

Život sve vraća

Na kraju, ako je od samog početka jasno ko je od vas dvoje na neki način superiorniji, bilo u psihičkom ili fizičkom smislu, vodite se time da su uvijek gori gubili bolje. Oni koji su nesigurni u sebe učinit će da se i vi osjećate loše. Oni ne znaju da cijene ni dobrotu ni ljubav ni poštovanje, jer ne cijene samo sebe. Tako se i najčešće dešava da izgube jedinu vrijednu osobu, koju su i nesvjesno osvojili. 

Budite sigurni, sve se u životu vrati, tako pazite da iako povrijedite nekoga ne bude namjerno. Život nam sve vraća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.