LIFESTYLE

Nostradamus je napisao šta svijet očekuje u 2017. godini, a ovo je mnogima unijelo zebnju u srce

Otkriveni tajni spisi

Redakcija

1.1.2017

Ovo su neka od Nostradamusovih proročanstava za 2017. godinu.

Kina bi mogla napraviti odvažne korake prema ublažavanju ekonomske neravnoteže u svijetu, što će imati dalekosežne posljedice, espress.co.uk.

Italija će se naći u financijskim problemima nakon što se suoči s rastućom stopom nezaposlenosti i kredita, čime će postati novo krizno žarište eurozone,

Naime, nakon neuspjeha referenduma na kojem su Italijani odbili ustavne reforme, te ostavke premijera Mattea Renzija, zemlja će biti suočena s ekonomskim previranjima i bankarskom krizom, piše 24sata.hr.

Trenutna svjetska supersila, pretpostavlja se da se to odnosi na Sjedinjene Države, bit će neukrotiva i nesposobna,  što se pak poklapa s Trumpovim preuzimanjem vlasti.

Nostradamus predviđa u 2017. novo primirje između Rusije i Ukrajine, koje neće naići na odobravanje SAD-a, ali će dobiti podršku EU.

U Latinskoj Americi, vlade će se sve manje biti lijevo orijentirane, a to bi moglo dovesti do širenja građanskih nemira.

Najzastrašujuće proročanstvo je ono o tzv. "toplom ratu", a tiče se globalnog zagrijavanja i nedostatka resursa, pri čemu se kao najveće prijetnje spominju biološko ratovanje i terorizam.

Kada je riječ o tehnologiji, Nostradamus je prorekao da će se računarstvo u oblaku jednostavnije zvati računarstvo, solarna energija bit će mnogo raširenija, a komercijalni letovi u svemir počet će orbitalnim letovima oko Zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.