LIFESTYLE

Uhapšen robovlasnik iz noćnog kluba: Mlade djevojke pretvarao u ropkinje, vodio ih na uzici...

Nwogu kojeg zovu Pretty Mike, poznata je osoba u afričkoj metropoli

Redakcija

17.1.2017

Mike Eze-Nwalie Nwogu (30), vlasnik noćnog kluba u Lagosu u Nigeriji je nedavno uhapšen, jer je ponižavao mlade djevojke tako što im je stavljao ogrlice oko vrata i vodio ih na povodcu u javnosti.

Nwogu kojeg zovu Pretty Mike, poznata je osoba u afričkoj metropoli, a djevojke je počeo "pretvarati u psiće" prije najmanje godinu dana. Prvi put se s djevojkama na uzici pojavio na svadbi, ali fotografije nisu privukle puno pažnje, prenose 24sata.hr.

screenshot-2

Od tada se redovno pojavljivao u javnosti s djevojkama na ulici. Jedna je fotografija snimljena ispred dvojice policajaca koji su se smijali Mikeu i djevojkama. Ipak, javnost se počela buniti i pozivali su vlasti da kazne Mikea. Pritisak je bio toliko jak da su prošle srijede uhapsili.

Vlasti su objavile kako štite prava svih građana, a posebno djece, žena i ranjivih grupa društva. Rekli su i da će kazniti svakoga ko krši zakone države. Mikea su nakon nekoliko dana pustili iz zatvora, ali tek nakon što je potpisao da djevojke više neće voditi na povodcu ili ih na bilo koji način ponižavati, piše Odditycentral.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.