LIFESTYLE

Tinejdžerica ubila majku, zapalila kuću, a zatim joj se izvinila na Facebooku

Piše: A. Z.

14.7.2017

Anna Schroeder (15) iz Illinoisa ubila je prošlog četvrtka svoju gluhu majku Peggy (53), a zatim prijateljici poslala fotografiju tijela i pozvala ju da joj dođe pomoći zataškati slučaj.

Schroeder je dočekala majku s pištoljem i nagovorila ju da stavi peškir na glavu prije nego ju je upucala u dnevnoj sobi porodične kuće, javljaju lokalni mediji.

Kako bi se riješila dokaza, odlučila je s prijateljicom Rachel Helm (15) zapaliti kuću.

Detektiv David Molina je izjavio da su djevojčice prvo pokušale očistiti krv s tepiha te premjestile žrtvino tijelo u njenu sobu i prekrile plahtom.

U petak su kupile još proizvoda za čišćenje i obojile su kosu u pripremi za bijeg, a u subotu zapalile kuću i sakrile pištolj na obližnjem groblju. Helm je kasnije priznala svojoj majci šta se dogodilo.

Nakon ubistva Schroeder je na Facebooku objavila ispriku svojoj majci:

- Ne znam možeš li me sada vidjeti, ali ako možeš, samo želim da znaš da si bila moja najbolja prijateljica. Bilo je toliko puno stvari koje sam ti željela reći i raditi s tobom. Nisam uvijek bila najbolja kćer i jako mi je žao. Jako te volim mama, i samo želim da znaš da te nikada neću zaboraviti.

Schroeder je optužena za ubistvo, skrivanje dokaza i podmetanje požara. Priznala je zločine te izjavila da je prije ubistva istraživala djecu koja su ubila svoje roditelje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.