LIFESTYLE

PR tim Elona Maska: Bio je na zabavi, ali nije prisustvovao orgijama

Silicijska dolina: Kontroverzne zabave

Piše: Avaz.ba

13.1.2018

Kontroverznoj zabavi u domu jednog investitora iz Silicijske doline, koja se odigrala u junu 2017. godine, prisustvovao je i Elon Mask (Musk), osnivač i direktor kompanija “Tesla” i “SpaceX”, koji je tokom zabave uživao u drogama i otvorenom seksualnom ponašanju, piše u knjizi novinarka Emili Čang (Emily Chang). No, njegov PR tim demantirao je ovakve navode.

Ništa čudno

Zabava koja je opisana kao seksualne orgije, navodno se odigrala u kući DFJ investitora Stiva Jurvetsona (Steve). U saopćenju PR tima Elona Maska potvrđuje se da se pojavio na zabavi s nekoliko poduzetnika, a njegov lični utisak bio je da je u pitanju korporativna zabava s temom kostimiranja, a ne seks-zabava, niti je bilo indicija da će se u to pretvoriti dok je bio prisutan, tačnije do 1 poslije ponoći.  

- Elon je bio na zabavi nekoliko sati i otišao je oko 1 nakon ponoći nakon što se ispričao s nekoliko investitora o tehnologiji i novim kompanijama. Dok je bio prisutan, ništa se čudno nije odvijalo - navodi se u saopćenju.

Na zabavi je, osim Maska, bio i poduzetnik Pol Bigar (Paul Biggar), koji je potvrdio da je Mask prisustvovao zabavi, ali da nije radio ništa neuobičajeno. Također, Bigar, koji je napustio zabavu pola sata poslije ponoći, kazao je i kako nije vidio nikakav seks.

Bilo dosadno

- Niti sam vidio seks niti sam vidio droge. Otišao sam pola sata poslije ponoći, a vjerujem da orgije počinju tek kada svi dosadnjakovići odu kući. Nisam ni pretpostavljao da je seks-parti pa mi je bilo dosadno i otišao sam – rekao je Bigar.

S druge strane, jedna anonimna žena koja se predstavila kao Džejn Do (Jane Doe), a koja je prisustvovala orgijama, otkrila je novinarki Čang šta se dešavalo na toj zabavi.

- Džejn je bila na podu sa dva para, uključujući jednog muškog poduzetnika i njegovu suprugu. Dnevna soba je bila u krznu i jastucima, a kako je večer odmicala, nekoliko ljudi je ležalo i počelo se daviti međusobno. Jedan poduzetnik je Džejn ponudio bijeli puder u plastičnoj kesici. U pitanju je bio moli (mdma). Rekao joj je da će se osjećati opušteno i da će joj se dopasti njegovi dodiri - navodi se u knjizi novinarke Čang.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.