Kultno mjesto okupljanja popularnih ''Prijatelja'' uskoro bi moglo biti dostupno za sve fanove

A. Mi.
06.02.2018 17:56

Foto: ( Instagram)

Spremite se da popijete previše kafe, da se ''prepirete'' na narandžastoj sofi ili u udobnoj zelenoj fotelji, učestvujete u takmičenjima sa svojim društvom ili da čujete ''Smelly Cat'' improvizaciju iz vaše omiljene serije ''Prijatelji''. 

Nekoliko sretnih prijatelja mogli bi imati priliku posjetiti ''Central Perk'' ili barem jedan improvizirani dio, zahvaljujući Festivalu prijatelja.

Prema pisanjima stranih medija, tada bi orginalna verzija mitskog kafića mogla postati realnost.

Prema sudskim dokumentima dobijenim od kompanije ''The Blast'', Warner Bros je u januaru osigurao autorsko pravo na korištenje naziva ''Central Perk'' za popularne kafiće i kafe šopove.

To uključuje i stavljanje identičnog logotipa koji je zaštitni znak ''Central Perka''.

Prepoznatljivi logotip čine dvije šoljice vruće kafe između kojih velikim slovima stoji naziv kafića.

Osim toga, Warner Bros je zahtijevao i korištenje ovog logotipa na igračkama, kao i svim mašinama za igru i propratnim predmetima.

To bi značilo zaštitu onog što je Warner Bros proizveo, a što je steklo ogromnu popularnost širom svijeta. 

2014. godine otvorena je replika ovog kafića u Njujorku, koje je bilo glavno mjesto okupljanja junaka serije, u čast 20-te godišnjice ''Prijatelja''.

Prva epizoda ''Prijatelja'' emitirana je davne 1994. godine i za kratko vrijeme postala je veliki hit kako na američkoj televiziji tako i širom svijeta. Posljednja epizoda emitirana je 2004. godine.

Radnja serije snimana je u studiju Warner Bros u Kaliforniji. Posljednja epizoda četvrte sezone snimljena je u Londonu.

NA VRH