LIFESTYLE

Zločin star 19 godina: Otmičarku žrtva i dalje voli kao majku

Avaz.ba

11.2.2018

Amerikanka Glorija Vilijams (52, Gloria Williams) nalazi se u zatvoru u Južnoj Karolini, gdje čeka suđenje zbog otmice djeteta. Optužena je da je otela Kamiju Mobli (Kamiyah Mobley) kada je ova bila stara samo nekoliko sati. Otela ju je 1998. godine iz bolnice na Floridi.

Vilijams je uhapšena tek prošle godine i tada je otkrivena istina. Kamija, koju je odgajala pod imenom Aleksis Manigo (Alexis), ostala je vezana uz nju. Djevojka je u međuvremenu upoznala svoje prave roditelje, ali uprkos svemu kasnije je otišla u zatvor i posjetila Vilijams.

Sada je objavljena snimka iz zatvora na kojoj se vidi kako oteta djevojka grli svoju otmičarku. Djevojka je rekla da Vilijams nije zločinka te da joj je sve oprostila. Suđenje bi trebalo početi u ponedjeljak.

Jako mi je žao, čuje se kako na snimci Vilijams govori djevojci o kojoj se brinula skoro 19 godina.

- Nemojte me shvatiti krivo. Razumijem da je loše to što je Vilijams napravila, ali mogu je razumjeti. Ne ljutim se na nju. Nadam se da će dobiti blažu kaznu. Pa nije me otela i onda cijeli život mučila. Jako se dobro brinula za mene - rekla je kasnije novinarima djevojka.

Kamija je upoznala svoju braću i sestre, povezala se s ocem, ali i dalje ima problema povezati se s majkom. Njena je majka svjesna da Kamija želi Vilijams, a ne nju.

- Radimo na našem odnosu. Ne želim zauzimati strane - kaže Kamija.

Nikad nije posumnjala

Kamija dodaje da nikad nije sumnjala u to je li joj Vilijams majka ili nije.

- Ona je bila vrlo darežljiva i jako me voli. Uvijek mi je davala sve što trebam. Naučila me razliku između zla i dobra, išle smo u crkvu, ona je dobra osoba - kaže Kamija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.