LIFESTYLE

Bosna i Hercegovina imala je najseksi časopise o računarima

Index.hr

21.2.2018

Na prvi pogled, seksi žene na naslovnicama časopisa za računare možda djeluju kao pomalo tužan podsjetnik na vremena kada ste programere i seksi žene u istoj rečenici mogli naći samo ako je rečenica glasila: "Seksi žene i programeri nikada nisu u istoj rečenici."

Međutim, osamdesetih i devedesetih urednici jugoslovenskih časopisa vjerovali su da je to idealan način da privučete čak i one koji o računarima nemaju pojma niti ih to najmanje zanima. 

Iako su slične eksperimente imali i "Svet kompjutera" i "Moj Mikro" (ali u daleko manjoj mjeri), to je bilo posebno očito u slučaju bosanskog časopisa maštovitog imena "Računari", čiji su urednici odlučili igrati na kartu seksipila kako bi privukli što više ljubitelja informatike koji su predugo na "suhom".

Ako seksi žene mogu prodavati sve ostalo, zašto ne bi i računare? 

Da ne bi bilo zabune, oni koji su časopis kupovali tvrde da je bio izuzetno kvalitetan i informativan. Stoga, ni časopise ne treba suditi prema koricama, a ovo je odlična šetnja pomalo bizarnim svijetom naslovnica balkanskih informatičkih časopisa u kojoj ćete vjerovatno uživati.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.