SRBIJA

Elitne prostitutke za dan-dva zarade i do 8.000 eura

Djevojke najčešće imaju između 20 i 25 godina

Avaz.ba

14.3.2018

Sedam elitnih prostitutki uhapšeno je nedavno u stanu na Novom Beogradu, gdje su klijentima pružale seksualne usluge za novac. Prostitutke i tri makroa uhapšeni su dok je kod njih bio klijent. Djevojke su radile u dvije smjene, a kako priča Bojana Sekulić-Stanković, operativac Odjeljenja za javni red i mir u Ministarstvu unutrašnjih poslova, smjena im je počinjala u 13 sati.

Dvije smjene

- Prva smjena trajala je od 13 do 20 sati, a druga od 20 do jedan ili dva sata ujutro. Tri-četiri djevojke radile su u prvoj smjeni i otprilike isti broj u drugoj. U stanu su, osim djevojaka, zatečena i tri makroa, koja su bila i osiguranje i vozači. Naime, ukoliko bi trebalo da djevojke pruže usluge van tog stana, oni su ih vozili, ali su pružali i neku vrstu sigurnosti jer te djevojke ne znaju šta da očekuju i hoće li im se nešto desiti ako ne idu kod stalnog klijenta – kaže Sekulić-Stanković.

Prema njenim riječima, nema tipičnog profila prostitutke koja radi za velike novčane sume. Dodaje da su to studentice, domaćice, zaposlene, nezaposlene, a ima i mlađih i starijih.

- Ljudi obično kada pomisle na takvu vrstu prostitutki, zamisle neku mladu, sređenu, botoksiranu sa silikonima na više mjesta. Ima takvih, ali su zapravo u manjini – pojašnjava Sekulić-Stanković.

Kako ističe, među elitnim prostitutkama najviše je onih koje izgledaju sasvim prosječno, a u Beograd su došle iz nekih manjih mjesta. Sve one su punoljetne, od 18 pa sve do 40 godina. Ima i starijih, ali najveći broj je između 20 i 25 godina.

Presudna poznanstva

Elitne prostitutke ne troše svoje vrijeme na pregovore s klijentima. One za sve to imaju svoje posrednike, makroe, koji ih nude na "tržištu". Cijenu elitne prostitutke diktira njen izgled, koliko je ona poznata u visokom društvu, ali i široj javnosti.

Prema riječima Sekulić-Stanković, djevojke koje nisu poznate medijima ne mogu mnogo zaraditi.

- Ako su medijski eksponirane što kroz rijalitije, skandale, priče koje se plasiraju u medijima, one mogu dobiti mnogo više novca. Najčešće se taj iznos mjeri u stotinama eura, ali to zavisi od toga da li su angažirane na pola sata, sat - objašnjava Sekulić-Stanković.

Dodaje da je cijena usluge koje pruža elitna prostitutka oko 250 eura za sat. Najskuplja prostitutka, ističe, bila je djevojka koja je za dan-dva zaradila od jednog klijenta 8.000 eura.

Nikad ne stanu

Nijedna prostitutka, ističe, nije u tom poslu zato što uživa. Kod njih se sve vrti oko novca. Za razliku od uličnih prostitutki, ove imaju ušteđevinu, imaju u glavi „radit ću još malo dok ne kupim stan, auto, haljinu...“. Međutim, nikad ne stanu.

Makro s laptopom

Kako objašnjava Bojana Sekulić-Stanković, ona i njene kolege nedavno su imale slučaj makroa koji je sa sobom svuda nosio laptop sa slikama djevojaka s kojima je radio. Dodaje kako je policija otkrila i slučaj gdje su strani državljani došli u Beograd i tražili elitne prostitutke.

Odaje ih konkurencija

Elitne prostitutke trude se da rade što diskretnije te im policija teško ulazi u trag. Međutim, otkriva Bojana Sekulić-Stanković, često su druge prostitutke, njihove konkurentice, te koje policiji javljaju šta se dešava iza zatvorenih vrata nekog apartmana, hotela...


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.