EKSPERIMENT Pretvarala se da joj je 22. rođendan

Izmislila putovanje u Diznilend i prevarila na hiljade ljudi, uključujući majku

CdM
21.03.2018 22:03

Većina ljudi u današnje vrijeme u stanju je lako da povjeruje u, manje-više, sve što se objavi na društvenim mrežama. To dokazuje i slučaj jedne blogerke koja je u potpunosti izmislila svoje putovanje u Diznilend.

Blogerka Karolin (Carolyn), koja svoje postove, koje na društvenim mrežama prati 189.000 ljudi, objavljuje pod imenom ''Theslowtraveler'', odlučila je da sprovede eksperiment.

Pretvarajući se da joj je 22. rođendan, ona je objavila da će ga proslaviti putovanjem u Kaliforniju.

Navela je da će to putovanje predstavljati ''njenu vlastitu bajku'' i da, zbog toga, obavezno planira da posjeti zamak Uspavane Ljepotice.

Sljedećeg dana na Instagramu je postavila fotografiju na kojoj stoji ispred zamka, koja je dobila više od 18.000 lajkova. Ono što je, međutim, ovdje neobično jeste to što u veoma posjećenom zabavnom parku nema nikoga osim nje.

U stvarnosti, Karolin niti ima 22, niti je slavila rođendan u Diznilendu. Tridesetdvogodišnja blogerka je iskoristila svoju savršenu vještinu obrade fotografija, kako bi ispitala reakcije svojih pratilaca.

Ideju za takvo nešto dobila je kada je, jednom prilikom, na Instagram postavila jednu prilično izmijenjenu foto-montažu, a da to baš niko nije primijetio, uključujući i njenu mamu, piše Independent.

Karolin je zaključila da su današnji društveni mediji veoma sposobni da nešto što je veoma nerealistično predstave kao potpuno istinito, čim je njoj uspjelo da toliki broj pratilaca uvjeri da je deset godina mlađa i da se nalazi tamo gdje nikada nije ni otišla.

- Instagram je zaista dobar kada su inspiracija i eskapizam u pitanju - zaključila je blogerka.

NA VRH