VELIKA BRITANIJA Izgubila borbu sa zloćudnim tumorom dojke

Dok se oporavljala od porođaja, izdahnula na grudima supruga

Avaz.ba
16.04.2018 22:50

Britanka Trejsi Kirs (Tracey Keers) bila je primorana na prijevremeni porođaj zbog toga što joj se vratio rak dojke.

Pokrenula blog

Ipak, ovaj porođaj obradovao je nju i njenog supruga Stivena (Steven), koji se plašio da ona nikad neće vidjeti njihovu kćerkicu.

Kako se navodi, ovaj par već ima sina starog sedam godina, ali su se vjenčali svega devet dana prije njene smrti. Ova 33-godišnjakinja izdahnula je na grudima svoga supruga dok se oporavljala od porođaja.

Trejsi je postala poznata kada je pokrenula blog na kojem je ohrabrivala druge majke koje su se borile sa zloćudnim tumorom dojke. Ipak, neki od njenih postova bili su srceparajući.

- Rečeno mi je da ću se poroditi pod općom anestezijom, kao i da postoji šansa da neću preživjeti porođaj. Da li može gore od toga? Bilo je teško gledati Stivena, kako je ovo moglo nama da se dogodi? Mi smo dobri ljudi, živimo normalan život i raduju nas jednostavne stvari. Bili smo toliko sretni kada smo saznali da nam dolazi još jedan član u porodicu, a sada saznajem da je ja možda nikad neću upoznati, kao da ni ona neće uspjeti da se izvuče - napisala je ona.

Ona i Stiven vjenčali su se u bolnici gdje se liječila i tako su krunisali ljubav koja je trajala deset godina, dok je poznanstvo datiralo još iz osnovne škole. Kako je Stiven izjavio, Trejsi je preminula na njegovim grudima.

Mirno preminula

- Sjeo sam na krevet i držao je u naručju dok joj je glava bila na mojim grudima. Mirno je preminula - rekao je.

NA VRH