LIFESTYLE

Privatni avion saudijskog princa odiše luksuzom: Na Boeing 767 troši 30.000 dolara po satu

Ima 63 mjesta za sjedenje

Avaz.ba

17.4.2018

Neki članovi saudijske kraljevske porodice troše bogatstvo na skupe vile ili, bolje rečeno, palače i davno izgubljena umjetnička djela, dok drugi svoje dinare troše na skupocjene avione.

Kalid bin Salman el-Saud nije samo brat krunisanog princa Saudijske Arabije Mohameda bin Salmana nego i saudijski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema pisanju nekih tabloida, ovaj princ potrošio je osam miliona dolara tokom svog mandata na ovom poslu, trošeći, prema navodima, 30.000 dolara na sat za luksuzni Boeing 767.


Raskošni enterijer kreiran je po mjeri

Ovaj avion ima glavnu spavaću sobu i 63 mjesta za sjedenje. Njegov raskošni enterijer kreiran je po mjeri i može se takmičiti sa svakom luksuznom hotelskom sobom, a ima čak i privatni ured.

Princ Salman el-Saud: Skupocjena letjelica

U avionu je i spavaća soba sa dva kreveta pune veličine te ogromno kupatilo. Kabinski prostor zauzima 106 kvadratnih metara s visokim plafonima. Letjelica nudi i neprevaziđenu zabavu tokom dugih letova, Wi-Fi konekciju, dokove za iPod i iPad, kao i šest portabl DVD plejera s ekranima. Tu je i sedam TV setova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.