DUBAI Neobična ponuda hotela “Burj Al Arab”

Zlatna hrana i piće za bogataše

Tipično se zlato konzumira u formi listića, zrnaca ili pahuljica

Z.K. / Avaz.ba
09.10.2019 10:14

U ponudi kapučino sa zlatom

Foto: Agencija

U “Burj Al Arabu”, najprestižnijem hotelu u Dubaiju, čijih je 1.790 kvadratnih metara ukrašeno 24-karatnim zlatom, bogati gosti mogu uživati u kapučinu ili koktelima sa zlatom, i to na 27. spratu i 200 metara iznad nivoa mora. Hotel za svoja zlatna čudesa u hrani i piću troši skoro 700 grama zlata godišnje. Zlato dolazi iz Italije i Indije.

Tipično se konzumira u formi listića, zrnaca ili pahuljica. Bez okusa je, a kao prehrambena namirnica, potpuno je sigurno. Na meniju u hotelu mogu se pronaći i bijela čokolada sa zlatom, posebna vrsta mljevenog zlatnog praha, zlatne kocke šećera za razne koktele i čisti zlatni dekorativni sprej.

Najpoznatiji koktel “Element 79” nazvan je upravo po atomskom broju zlata 79 i sastoji se od bezalkoholnog vina sa pahuljicama od zlata, boje miješane s čistim zlatom i zlatnim šećerom. Zlatna hrana i pića pun su pogodak pa se tako u hotelu moraju nositi i s nekim ambicioznim zahtjevima gostiju, koji traže zlatne torte ili koktele sa svojim imenom.

U još jednom hotelu u Dubaiju “Marriottu” zlato se može poslužiti kao prilog svakom jelu pa se tako u obliku listića ili pahuljica može naći i na hamburgeru, pizzi ili salati.

Komentari

NA VRH