LUKSUZ

Umjetničke betonske kule kao ukras prirode

Avaz.ba

20.5.2018

Unikatni konceptualni projekt kanadske firme WSP je hotel “Tera”, koji će donijeti autentičan ugođaj u skorijoj budućnosti. Ova fascinantna ideja namijenjena je za gradnju modularne postavke, sastavljene od betonskih jedinica, mada se za sada ne zna gdje će biti tačno postavljene.

Izborna lista

Umjetnički prikaz projekta otkriva multifasadne betonske segmente, 19 metara visoke kreacije, koje su postavljene u različitim orijentacijama i u zavisnosti od potreba gostiju.

Potencijalna mjesta za gradnju ovog hotela iz budućnosti uključuju Zelenortske Otoke, Norvešku, Kanadu, Novi Zeland, Španiju, Andoru, Mađarsku i Veliku Britaniju. Ovo možda jeste velika izborna lista, mada jednostavnije rješenje predstavlja gradnja čitavog lanca ovakvih hotela, koji će koristiti makar jednu od predivnih prirodnih lokacija u svakoj od spomenutih zemalja.

 Barovi i restorani

Ideja koja stoji iza ovog koncepta, predstavlja kreiranje betonskih kula odvojeno u fabričkom pogonu, nakon čega bi trebale biti transportirane do mjesta postavljanja. Svaki segment posjedovat će više nivelacija, opremljenih velikim krevetima, svjetlarnicima i kaučom, kao i odvojenim radnim površinama.

Gosti će do svojih soba stizati stepenicama, koje će povezivati spratove hotela. Ovaj hotel uključuje i nekoliko barova i restorana, prodavnica i mnogih drugih pogodnosti, kako bi osigurao da njegovim gostima nikad ne bude dosadno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.