LIFESTYLE

Zatočila tri kćerke pa najstariju tukla i izbola

Ahmad prijeti doživotna kazna zatvora

Avaz.ba

20.5.2018

Policija u Tulsi uhapsila je majku koja je u kući sedam dana držala zatočene tri maloljetne kćerke, a jednu je čak i povrijedila te potom zapalila kuću. Tahirah Ahmad (Taheerah, 39) sadam dana je u kući držala kćerke bez hrane i vode i zavezane ljepljivom vrpcom.

Nakon sedam dana, najstariju kćerku (11) ubola je od 50 do 70 puta te je nekoliko puta motikom udarila po glavi, a zatim je zapalila kuću kako bi se uvjerila da je djevojčica zaista mrtva, a druge dvije je izvela iz kuće.

Policija je ženu sa osmogodišnjakinjom pronašla na parkingu te je odmah uhapšena, a prilikom hapšenja se nasmiješila. Ahmad prijeti doživotna kazna zatvora i trenutno je pritvorena zbog zlostavljanja djece, napada i pokušaja ubistva te nema pravo na kauciju.

Devetogodišnja kćerka, koja je pronađena pored porodične kuće, ispričala je vlastima da ih je majka držala zatočene sedam dana te da im prijetila kako će ih izbosti ako izađu iz sobe te da im nije davala ni vodu ni hranu. Izbodena djevojčica je u kritičnom stanju, a druge dvije su zbrinute.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.