LIFESTYLE

Dobro pazite: U ovim zemljama bikini vas može uvaliti u ozbiljnu nevolju

Ilustracija

Dnevnik.hr

30.5.2018

Iako su zapadne zemlje po pravilu slobodnije, i u njima možete biti kažnjeni ukoliko bikini nosite van plaže. Tako vam se može desiti da novčanu kaznu platite "u komšiluku" - na Hvaru, ali i u veoma otvorenoj Barceloni. U nekim zemljama zbog toga možete čak završiti i iza rešetaka!

Instagram model Kinsi Golden (Kinsy) nedavno je na Filipinima vozila motocikl u bikiniju. Policija ju je zaustavila i upozorila da se obuče. Srećom, sve je ostalo samo na upozorenju, koje je Kinsi prihvatila.

U drugom incidentu učestvovao je jedan muškarac, kojem, očigledno, nije bilo dosta ludog provoda. Naime, on se na aerodromu u Palma de Majorki pojavio u ružičastom bikiniju. Srećom, Španija je liberalna zemlja, pa je ovaj momak prošao bez kazne.

Iste sreće, međutim, nije bila dama koja je u bikiniju šetala tržnim centrom u Dubaiju, davne 2010. godine. Ona je ekspresno privedena, s obzirom na to da u ovom prebogatom gradu takve stvari nikako nisu dozvoljene.

Ako bikini nosite van plaže, možete biti kažnjeni i na Hvaru, ali, također, i u otvorenoj Barceloni.

S druge strane, ako u Turskoj prošetate gradom u bikiniju, može vam se desiti da na nekoliko sati ili dana upoznate unutrašnjost turskih zatvora.

Nepristojno oblačenje na Fidžiju, također, nije dozvoljeno, dok biste u Indiji na nekim plažama mogli i da nastradate ukoliko se odlučite za toples.

Muslimanske zemlje su prilično striktne što se tiče obnaženosti. Tako je u raju na zemlji - na Maldivima maksimalno dozvoljeno sunčanje u bikiniju.

S obzirom na to da ništa ne može da uništi odmor više od toga da budete uhapšeni ili novčano kažnjeni, savjet je da svakako poštujete pravila zemlje koju posjećujete.

Nemojte s tim da se igrate, već, ako vam se ne sviđa činjenica da na Maldivima toplesi nisu dobrodošli, odaberite neku drugu, jednako lijepu i atraktivnu destinaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.