KALIFORNIJA

Mjesto gdje elita donosi političke i poslovne odluke

Rustične kolibe, smještene među prastarim sekvojama, prazne su tokom većeg dijela godine

Boemski šumarak posebno je poznat po “Projektu Menhetn”. Agencija

Z.K. / Avaz.ba

8.10.2019

U okrugu Sonoma u Kaliforniji nalazi se šuma s kolibama, poznata kao Boemski šumarak, gdje kampiraju najbogatiji i najutjecajniji ljudi na svijetu, članovi ekskluzivnog elitnog Boemskog kluba. Tu se nalazi više kampova kapaciteta od 20 do 50 osoba, a svaki kamp ima različite kolibe i klubove. Boemski šumarak je i sinonim za elitizam, misteriju i razvrat.

Rustične kolibe, smještene među prastarim sekvojama, prazne su tokom većeg dijela godine,, ali tokom dvije sedmice u julu postaju dom bogatih i moćnih muškaraca. Žene ne mogu biti članovi ovog kluba, osim ako ne dobiju počasni poziv, ali ni tada ne mogu ići u Boemski šumarak. Šta oni tamo rade, otkrio je jedan od bivših gostiju.


Žene ne mogu biti članovi ovog kluba. Agencija

Prema njegovim riječima, to je prilika za moćnike da se opuste i da se, praktično, ponašaju kao studenti. Redovni gosti su pripadnici porodica kao što su Rokfeler (Rockefeller), Ruzvelt (Roosevelt), Morgan ili Buš (Bush).

- Osim bogataša, među članovima su i profesionalni muzičari, glumci, umjetnici tako da je dobra zabava zagarantirana. Prosječno vrijeme na listi čekanja za klub je između 20 i 30 godina, mada je to brže ako svirate neki instrument – kaže bivši član.

Kako je ispričao, organiziraju se muzički performansi, a određeni članovi drže govore ili predavanja. Iako je nepisano pravilo da prisutni ne trebaju miješati posao sa zadovoljstvom, ipak se ovdje postižu važni politički i poslovni dogovori. Također, postoje i razne teorije o tome kako se tamo provode tajni mračni rituali.

Boemski šumarak posebno je poznat po “Projektu Menhetn”, koji je tu dogovoren u septembru 1942. i koji je na kraju doveo do stvaranja atomske bombe. Većina onoga što se dešava u šumi, ostaje, ipak, tajna. Mnogi novinari koji su se pokušali približiti Boemskom šumarku, završili su u zatvoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.