HUMANOST

Tatjana Sorokina udomila i odgaja 80 djece

Sorokina s djecom: Porodica broji 120 članova

Avaz.ba

10.6.2018

Tatjana Sorokina (67) iz Rusije uskoro će dobiti 81. dijete. Ona je do sada odgojila 80 djece, a samo je dvoje od njih rodila. Njena porodica sada broji 120 članova.

Tatjana, poznata kao Ruska Majka Hrabrost, živi u regiji Rostov, a za nju kažu da je majka zlatnog srca. Od kad joj je suprug umro, sama se brine o velikoj porodici.

Genetska bolest

Ona se prije skoro 40 godina vjenčala sa suprugom, a njihov sin imao je genetsku bolest. U početku su ga pokušali liječiti, ali kad su vidjeli da nema nade, odlučili su da više nemaju svoju djecu nego da uzmu napuštenu.

Prvo dijete su usvojili 1975. godine. Prvo su udomili djevojčicu, a onda dvojicu dječaka, a zatim su otvorili porodična sirotišta. Tako su i počeli. Tokom devedesetih prošlog stoljeća, u porodici Sorokin raslo je više od 20 djece. Porodica se danas brine o 16 djece, a svi oni jedni druge smatraju braćom i sestrama. Kako je rekla Tatjana, danas njena porodica broji 120 članova.

 Živi za njih

Tatjana zna imena sve svoje djece. Sjeća se rođendana i imena njihovih supruga i unuka. Ona ima 46 unučadi i šestero praunučadi. Većina djece koju je udomila, ima neki invaliditet ili boluju od neke bolesti. Ona je svjesno birala baš takvu djecu. No, kako sama kaže, većina djece završila je škole, stekla diplome i zaposlena su, a neka se još školuju.

- Najvažnije je da su mi zdravi. Za sada se ne žalim, ali ko zna šta će biti sutra. Na kraju krajeva, moja djeca, moja odrasla djeca, kažu da niko od vaspitanika neće biti vraćen u sirotište. Živim samo za njih - rekla je ona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.