LIFESTYLE

Maloljetnik iz Srbije u krvi imao 2,2 promila alkohola

Kombi potpuno uništen

Avaz.ba

18.7.2018

Pijani maloljetnik (17) ukradenim kombijem uništio je parkirane automobile u naselju Aleksandrovac na putu Požarevac-Žabari-Svilajnac u Srbiji. Srećom, iako su vozila koja su učestvovala u nezgodi znatno oštećena, vozač je, iz slupanog kombija, izašao nepovrijeđen.

Prema riječima svjedoka, maloljetnik je prije incidenta u kafani pio s vlasnikom kombija, kada je iznenada ustao od stola, uzeo ključeve i pobjegao vozilom. Poslije udesa na lice mjesta stigao je i vlasnik kombija, koji je, vidjevši koliko mu je vozilo oštećeno, nasrnuo na vozača.

U tome ga je spriječila policija, koja je u međuvremenu pristigla, kao i Hitna pomoć, koja je utvrdila da maloljetnik nije zadobio nikakve povrede. Kako se vidjelo da je pijan, podvrgnut je alkotestu koji je pokazao da ima 2,2 promila alkohola u krvi. Nakon toga mu je prema zakonu određeno triježnjenje u požarevačkoj policijskoj stanici.

Budući da se radi o maloljetniku koji je imao velike količine alkohola u krvi i tretira se kao umišljaj, daljnju istragu vodit će Više tužilaštvo zbog krivičnog djela protiv sigurnosti saobraćaja. Kako je rekao izvor blizak istrazi, nezgoda se desila zbog velike brzine kojom se kretao kombi i alkoholiziranosti maloljetnog vozača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.