HRVATSKA

Ispovijest odbjegle hostese sa Zrća: Animiramo muškarce da troše novac, a droga se nudi posvuda

Svima je do provoda i zabave

Avaz.ba

27.7.2018

Najgori je to posao koji sam radila, počinje svoju ispovijest djevojka koja se okušala u ulozi hostese na Zrću u Hrvatskoj. Bila je bez posla te atraktivna i mlada, odlučila se javiti na oglas za hostese na Zrću putem Facebooka. U početku je, kaže, sve izgledalo obećavajuće, ali na kraju je ispalo toliko loše da je otišla sa Zrća i dala otkaz nakon samo šest-sedam dana napornog tempa. Radila je u jednom klubu, a kakva je situacija u drugima, kaže, ne želi suditi.

Male pauze

- Dogovor je takav da tokom dana moraš biti u klubu u kupaćem kostimu, prvo dio vremena stojiš oko kluba i pokušavaš privući što više gostiju, nagovaraš ih da dođu jer je upravo tu najbolja zabava. Nakon nekog vremena, kada se klub napuni, ulaziš unutra i plešeš s ekipom u bazenu, animiraš frajere da što više popiju i potroše na tebe i ostale cure, da te časte. Zapravo, konstantno piješ, konstantno se moraš smijati i animirati ljude, a zapravo ti nije ni do čega - objašnjava princip rada.

Nakon toga odlazi se kući, na pauzu od nekoliko sati, tokom koje se cure preoblače iz kupaćih kostima u štikle i seksi haljinice. Izdanje za večernji izlazak. Iz apartmana ih prijevoz dovozi u klub, gdje rade isto. Animiraju muškarce da časte i troše novac.


Odabir djevojaka

- Moraš biti u štiklama, a po potrebi se moraš pridružiti ekipi u VIP-u, ali nije bilo nemoralnih ponuda. To je ekipa koja pije, imponira im da su u društvu s curama, troše novac i to je to. Naravno, curama se zalomi pa ostanu s ekipom i vraćaju se sutradan u apartman, poprilično kasno. No, to je lični odabir cura, to od njih ne traži niko - priča djevojka.

Kaže da alkohol teče u potocima, a droge ima na svakom koraku.

- Ekipa drogu doslovno nudi svugdje, svi koji imaju. Svi su razbijeni i svima je do provoda – navodi nesuđena hostesa.

Nemoguće izdržati tempo

Nesuđena hostesa smatra da je tempo posla nemoguće izdržati te dodaje da bi poslodavci za sezonu očito trebali uzimati više hostesa.

- Ne možeš raditi 12 sati dnevno, bez ikakvog odmora, tri mjeseca, stalno u potpeticama, bez sna. Znala sam gdje idem, ali nisam mogla ni pretpostaviti šta me čeka. I zato sam pobjegla glavom bez obzira. I znate šta, nikad više, ni za kakav novac - zaključila je svoju ispovijest odbjegla hostesa sa Zrća.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.