URBANA LEGENDA

Upoznali se u klubu, imali odnos, a onda se probudila s osipom na tijelu: Ubrzo je policija našla dva leša u beogradskom naselju

ESPRESO.RS
06.08.2018 12:35

Foto: Ilustracija

Jesu li i ove priče možda dio neke naopake bajke zabrinutih majki i očeva, ne znamo, ali je sigurno da su mnogi mladi, nakon što su ih čuli, dva puta razmislili prije nego što su odlučili da poklone svoje povjerenje.

Jedna od urbanih legendi Beograda govori o mladiću i djevojci koji su se upoznali jedne zimske večeri u poznatom beogradskom klubu. Mladić je, prema navodima djevojke, bio izrazito privlačan i djelovao je kao neko iz dobrostojeće porodice, služeći se lijepim manirima.     

Poslije prijatnog vremena provedenog u razgovoru, uslijedio je i poljubac. Zabava se lagano privodila kraju i on joj je predložio da ostatak večeri provedu zajedno, što je ona bez razmišljanja prihvatila. Već sutradan djevojci se po tijelu pojavio neobičan osip koji ju je uznemirio, pa je odlučila da ode na pregled u jednu beogradsku kliniku, gdje je utvrđeno da su osip izazvale bakterije koje se mogu naći isključivo na leševima.

Ljekar je bio zaprepašten i insistirao je na objašnjenju kako je djevojka dospjela u dodir s njima. Potom je alarmirao policiju koja je upala u stan mladića koji se nalazio na Vračaru. Daljnja priča nam govori o tome kako su u stanu zatečena dva svježa leša s kojima je mladić općio. 

Mladić je završio na Psihijatrijskoj klinici, a sumnjalo se i da je djevojka umiješana u slučaj ubistva dvoje pronađenih ljudi. Slučaj nikada nije zvanično potvrđen u policiji niti u jednoj ustanovi psihijatrije.

Sumnja se da je razlog prikrivanja ovog zločina taj što mladić potječe iz imućne porodice i da je nekome plaćeno da čitav slučaj zataška. Bilo kako bilo, usljed nedostataka policijskih izvještaja, cijela priča ostaje samo na nivou legende, koja i dalje kruži u krugovima beogradskim klabera.

Tagovi

Izlazak Osip
NA VRH