HRVATSKA Očajni vlasnici apartmana o tamnoj strani parti turizma na Zrću

Drogiraju se na plažama, bacaju boce i opuške s balkona

Avaz.ba
14.08.2018 06:52

Foto: Mjesto za domaće i strane partijanere

Zrće na otoku Pagu u Hrvatskoj već je dugi niz godina popularna destinacija za mnoge domaće i strane partijanere. No, ovakav tip turizma nije baš sjeo svima, posebno ne onima koji su na odmor došli kako bi se tamo odmorili.

 Brojni ekscesi

Vlasnici apartmana u naselju Gaj u Novalji posebno su ogorčeni, jer se, kako kažu, osjećaju prevareno. Mahom se radi o ljudima koji su apartman za odmor kupili prije desetak i više godina. Zbog dominacije turizma zabave, čiji su propratni sadržaji alkohol i narkotici, osjećaju se razočarano, ali i prevareno.

- Otkad je Zrće postalo skoro isključivo odredište za ljubitelje klupske zabave, ovo je postao haos. Najnormalnije im je da s balkona bacaju opuške, staklene boce. Lupaju vratima, posebno kad se pijani vraćaju u apartman. Drogiraju se nekim plinom koji udišu i to rade javno, na plažama, na balkonima, to gledaju djeca - rekla je jedna od vlasnica apartmana.

Dodaje i da agencije dovode turiste u noćnim satima i ne daju im nikakve informacije o kućnom redu te kako se ponašati. Njen suprug dodaje kako velika i mala nužda po stubištima nisu rijetkost te da svakodnevno svjedoče brojnim ekscesima.

 Fizički sukobi

- Jednom nam je neki tip ušao u auto, djecu više ne puštamo vani, jer flaše lete kroz balkone. Jednom sedmično zovemo Hitnu, jer ljudi leže naokolo - nabraja Zagrepčanin te dodaje kako je u nekoliko navrata skoro došlo i do fizičkog sukoba između vlasnika apartmana za odmor i pijanih turista, željnih zabave.

No, pozitivnih pomaka ima. Malo, ali naziru se. Vlasnici kažu da policija dolazi na intervencije, legitimiraju turiste i smiruju ih.

NA VRH