ENGLESKA

Majstor srušio gazdi kuće vrijedne 2,5 miliona funti

Ostale samo ruševine

Avaz.ba

15.8.2018

Nakon što se s gazdom nije uspio dogovoriti kako da mu plati rad, ljutiti građevinac devastirao je cijeli kompleks kuća vrijedan 2,5 miliona funti. Danijel Nijegu (Danial Neaugu, 30) izvodio je radove na kompleksu objekata u Bantingfordu u Engleskoj.

Bilo bučno

Vrijednost cijelog posla iznosila je 2,5 miliona funti, odnosno skoro 5,5 miliona KM.

Kako se nikako nije mogao dogovoriti o cijeni svog rada, on je sjeo u bager i počeo uništavati tek završene kuće, jednu po jednu. Minimalna šteta koju je procijenila policija je 500.000 funti.



Nijegu je jučer izveden pred lokalni sud u Londonu, pod optužbom da je uništio tuđu imovinu. No, građevinac je, sudeći prema objavama na društvenim mrežama, više nego ponosan na učinjeno.

On je na svom Facebook profilu postavio snimke kako do temelja ruši neke kuće i smije se. Kako su prenijele komšije, rušenje objekata bilo je veoma bučno, a nekima je izgledalo u prvi mah da su teroristi izveli napad.

- Čula se buka, kao da bombe eksplodiraju. Odmah sam pozvao policiju koja je ubrzo došla na lice mjesta. Kada sam izašao, imao sam šta vidjeti. Cijelo naselje, od skoro 20 kuća, devastirano je. Neki će se objekti morati raditi iz temelja - navodi jedan od stanovnika Bantingforda.

Nije se opirao

Policija je saopćila da je istraga u toku, da je počinilac uhapšen i u pritvoru je dok istražitelji ne završe svoj posao ili sud ne odluči. Sam Nijegu, navode vlasti dalje, nije pružao nikakav otpor prilikom hapšenja.


- On je bio sasvim miran i nije se opirao kada smo mu rekli da ga moramo privesti – navedeno je u saopćenju policije.

 Vlasnici očajni

Vlasnici kuća koje su srušene su očajni. Oni su se u domove trebali useliti krajem ovog mjeseca, ali će sada morati sačekati. Nisu odlučili hoće li zbog toga tužiti gazdu, ljutitog radnika ili obojicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.