LUKSUZ

Džinovsko drveće, vodopadi, muzeji i internet za bolji ugođaj

Aerodrom „Changi“ nudi jezera okružena cvijećem

Avaz.ba

16.8.2018

Listu najboljih aerodroma na svijetu, od kojih je većina prevazišla osnovne potrebe putnika i sadrži prave atrakcije, objavio je američki poslovni portal „Business Insider“.

Među najboljima našao se međunarodni aerodrom „Kuala Lumpur“ u Maleziji, koji je i jedan je od najprometnijih. Od otvaranja 1998. godine posjetioce oduševljava džinovskim drvećem i palmama unutar velike staklene kapsule na sredini aerodroma.

 Soba za jogu

Na listi se našao i aerodrom „Hamad“ u Kataru, koji je otvoren 2014. godine. U svom kompleksu ima 25 metara dug bazen koji je otvoren za javnost. Cijena ulaznice, u koju su uključeni bazen, džakuzi i teretana, košta 35 dolara. Putnici nakon napornog leta na aerodromu u San Francisku mogu se opustiti u sobi za jogu, a tu se nalaze i muzej i biblioteka.


Do 2008. godine aerodrom u Dubaiju bio je najveća zgrada na svijetu na osnovu prostora koji zauzima na zemlji. Sadrži veliki broj prodavnica, restorana, spa-centara, prostora za spavanje. Tu se nalazi i zona za djecu, koja obuhvata interaktivne igre, penjanje na vještačkoj stijeni, kao i prostor za porodičnu igru.

 Bazen na krovu

Ipak, jedan od najboljih aerodroma koji sadrži apsolutno sve je aerodrom „Changi“ u Singapuru. Posjeduje bazen na krovu, nekoliko ribnjaka i jezera okruženih cvijećem, vodopade, baštu suncokreta, tobogane, kao i luksuzni hotel. Osim toga, putnicima nudi i kompjuterske konzole za igranje videoigara uz besplatan internet.

Tu je i domaćin najvećeg ljudski napravljenog vala na svijetu za surfanje, aerodrom u Minhenu, koji u svom kompleksu sadrži veliko igralište i teren za mini golf. Osim toga, tokom zimskih dana ima i klizalište.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.