LUKSUZ

Udala se Kjara Feranji najbogatija blogerka, imala tri vjenčanice

Mladenci Kjara Feranji i reper Fedeza začinili su ceremoniju i brojnim personaliziranim detaljima pa su tako svi gosti stigli na jug Italije u avionu s natpisom “The Ferragnez”

Vjenčanje održano na Siciliji

Avaz.ba

3.9.2018

Uspješna italijanska blogerka Kjara Feranji (Chiara Ferragni) udala se u gradiću Noto na Siciliji za repera Fedeza. Kjara je plijenila pažnju na glamuroznom vjenčanju, a modna lekcija koju je održala, još će se dugo prepričavati. Umjesto jedne, ona je, naime, imala tri vjenčanice, a sve ih je posebno za nju kreirala direktorica modne kuće “Dior” Marija Gracija Kjuri (Maria Grazia Chiuri).

 Dug veo

Prva vjenčanica, u kojoj je izrekla sudbonosno “da”, bila je spoj čipkastog bodija i raskošne til suknje, a dodatnu dozu glamura i drame osigurao je i dug veo. Tokom večeri nosila je još dvije vjenčanice. Prvu u nježnoj bež boji s izvezenim motivima i riječima iz pjesme kojom ju je Fedez zaprosio, dok je ona treća bila mini verzija druge haljine za ples.


quote
<p>Danas ju je “Forbes” svrsato među 30 najbogatijih žena u biznisu do 30 godina. </p>

Mladenci su vjenčanje začinili i brojnim personaliziranim detaljima pa su tako svi gosti stigli na jug Italije u avionu s natpisom “The Ferragnez”, a kovanica imena Kjare i Fedeza poslužila je kao ukras na brojnim detaljima, poput vode, salveta, grickalica, pa i šolja na kojima su njihove glave montirane na tijela Kejt Midlton (Kate Middleton) i princa Vilijama (William).

Nezamisliv put

Ceremoniji su, uz njihovu porodicu, prisustvovala brojna poznata lica iz italijanskog modnog i muzičkog svijeta. Kako navode mediji, svadba je koštala skoro pola miliona eura, a toliko je ekstravagantna da je zasjenila i samo kraljevsko vjenčanje princa Harija (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle).

Brojni gosti i porodica na ceremoniji

Ova mlada žena od studentice međunarodnog prava do utjecajne modne blogerke prešla je nezamisliv put, a danas ju je “Forbes” svrsato među 30 najbogatijih žena u biznisu do 30 godina.

Saradnja sa prestižnim brendovima

Za Kjaru Feranji kažu da je utjecajnija i od “Vogua”, čiju je naslovnicu krasila i to je bio prvi put da je neka modna blogerka bila na naslovnici modne biblije. Sarađivala je s “Diorom”, “Louis Vuittonom”, “Max Marom”, “Chanelom”, “Guccijem” i ostalim prestižnim brendovima. Fenomen Kjare Feranji istraživali su i studenti na Harvardu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.