Abramovič bivšoj supruzi dao nekretnine od 92 miliona dolara

ŽIVOT Ruski oligarh izmiruje obaveze prema Daši Žukovoj

Abramovič bivšoj supruzi dao nekretnine od 92 miliona dolara Par, koji ima dvoje djece, razveden već godinu

Ruski oligarh Roman Abramovič prebacio je nekretnine u vrijednosti od 92,3 miliona dolara na ime bivše supruge Daše Žukove. Prema navodima, čuvena Abramovičeva megavila u Njujorku zapravo se gradi za Žukovu. Dok ne bude gotova, Žukova uživa u drugoj kući u 64. ulici. I ta je nekretnina u vlasništvu Abramoviča, koji nije kročio na tlo Sjedinjenih Američkih Država od uvođenja sankcija.

 Dva stana

Šuška se da je Rus vilu u 64. ulici kupio za 42,5 miliona dolara 2008. godine.

- Daša i Roman imaju prijatelja Rusa koji ne može koristiti ovu vilu pa su je unajmili na nekoliko godina dok rade na svojoj megavili – kazao je izvor blizak njima.

  • Žukova: Velika investicija
    Žukova: Velika investicija (New York Post)

Par, koji ima dvoje djece, razveden je već godinu. Inače, ova megavila je projekt slavne kompanije „Herzog & de Meuron“, a imat će i bazen. U javnim podacima katastra koji su upravo objavljeni, otkriveno je da ovaj par posjeduje više njujorških nekretnina nego što se prethodno mislilo.

  • Abramovič: Gradi megavilu
    Abramovič: Gradi megavilu (New York Post)

Prije samo nekoliko dana, grad Njujork zabilježio je transfer tri gradske kuće s brojevima 9, 11 i 13 E s imena Romana Abramoviča na ime Daše Žukove s cijenom od 74 miliona dolara. Osim toga, Abramovič je i 15 E kuću prebacio na njeno ime s cijenom od 16,5 miliona dolara. Žukova je, također, dobila stan vrijedan 900.000 dolara, kao i još jedan s istom vrijednošću.

 Adresa stanovanja

Prema javno dostupnim podacima, Abramovič je kao svoju adresu naveo onu koju koristi u Moskvi, dok je Žukova navela vilu u Njujorku u kojoj trenutno živi. Ovi su transferi, prema svemu sudeći, dio njihove brakorazvodne parnice.

Postao građanin Izraela

Abramovič je nedavno postao građanin Izraela zbog problema s obnavljanjem vize u Velikoj Britaniji, iako je vlasnik Fudbalskog kluba Čelzi. Prema navodima, on će živjeti u vili u Tel Avivu, nekadašnjem hotelu koji je 2015. godine kupio po cijeni od 25 miliona dolara.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH