ŽIVOT Ruski oligarh izmiruje obaveze prema Daši Žukovoj

Abramovič bivšoj supruzi dao nekretnine od 92 miliona dolara

Par, koji ima dvoje djece, razveden već godinu

Avaz.ba
20.09.2018 23:43

Par ima vrijedne nekretnine

Foto: New York Post

Ruski oligarh Roman Abramovič prebacio je nekretnine u vrijednosti od 92,3 miliona dolara na ime bivše supruge Daše Žukove. Prema navodima, čuvena Abramovičeva megavila u Njujorku zapravo se gradi za Žukovu. Dok ne bude gotova, Žukova uživa u drugoj kući u 64. ulici. I ta je nekretnina u vlasništvu Abramoviča, koji nije kročio na tlo Sjedinjenih Američkih Država od uvođenja sankcija.

 Dva stana

Šuška se da je Rus vilu u 64. ulici kupio za 42,5 miliona dolara 2008. godine.

- Daša i Roman imaju prijatelja Rusa koji ne može koristiti ovu vilu pa su je unajmili na nekoliko godina dok rade na svojoj megavili – kazao je izvor blizak njima.

  • Žukova: Velika investicija
    Žukova: Velika investicija Foto: New York Post

Par, koji ima dvoje djece, razveden je već godinu. Inače, ova megavila je projekt slavne kompanije „Herzog & de Meuron“, a imat će i bazen. U javnim podacima katastra koji su upravo objavljeni, otkriveno je da ovaj par posjeduje više njujorških nekretnina nego što se prethodno mislilo.

  • Abramovič: Gradi megavilu
    Abramovič: Gradi megavilu Foto: New York Post

Prije samo nekoliko dana, grad Njujork zabilježio je transfer tri gradske kuće s brojevima 9, 11 i 13 E s imena Romana Abramoviča na ime Daše Žukove s cijenom od 74 miliona dolara. Osim toga, Abramovič je i 15 E kuću prebacio na njeno ime s cijenom od 16,5 miliona dolara. Žukova je, također, dobila stan vrijedan 900.000 dolara, kao i još jedan s istom vrijednošću.

 Adresa stanovanja

Prema javno dostupnim podacima, Abramovič je kao svoju adresu naveo onu koju koristi u Moskvi, dok je Žukova navela vilu u Njujorku u kojoj trenutno živi. Ovi su transferi, prema svemu sudeći, dio njihove brakorazvodne parnice.

Postao građanin Izraela

Abramovič je nedavno postao građanin Izraela zbog problema s obnavljanjem vize u Velikoj Britaniji, iako je vlasnik Fudbalskog kluba Čelzi. Prema navodima, on će živjeti u vili u Tel Avivu, nekadašnjem hotelu koji je 2015. godine kupio po cijeni od 25 miliona dolara.

NA VRH