MALI EKRANI Novinarka je primila niz čestitki širom društvenih mreža

Povijesni trenutak u Saudijskoj Arabiji: Žena postala voditeljica na državnoj TV

Prije ovog angažmana, El-Dekhil radila je kao novinarka na “CNBC Arabia” te je bila voditeljica na “Al-Arab News Channelu” iz Bahreina

Avaz.ba
24.09.2018 18:16

El-Dekhil: Primila čestitke

Foto: albawaba

Novinarka iz Saudijske Arabije postala je prva žena voditeljica glavnih vijesti na državnoj televiziji “Al Saudiya”. Veam el-Dekhil ušla je u povijest pojavivši se na malim ekranima Saudijske Arabije u ulozi voditeljice vijesti zajedno sa muškim kolegom.

Novinarka je primila niz čestitki širom društvenih mreža, gdje korisnici hvale njen rad i ukazuju na činjenicu da je ovo za konzervativnu zemlju kao što je Saudijska Arabija, u kojoj su žene tek ovog ljeta dobile mogućnost da voze auto, važan potez.

Prije ovog angažmana, El-Dekhil radila je kao novinarka na “CNBC Arabia” te je bila voditeljica na “Al-Arab News Channelu” iz Bahreina. Televizijski program “Al Saudiya”, na kojem je dobila povijesnu priliku da radi kao voditeljica, prije se zvao “Saudi TV Channel”, a riječ je o državnoj televiziji koja se nalazi pod tamošnjim ministarstvom kulture i informacija.

NA VRH