ŠOKANTNO

Bivši suprug Stefani Ris na spavanju ubio djecu, a potom sebe

Za sada nejasno kada se dogodilo strašno krvoproliće, s obzirom na to da niko od susjeda nije čuo pucnjeve <195> Policija Šelbi i Harisona pronašla u krevetima

Stefani s mališanima: Djeca bila smrtno ranjena. Indy star

Avaz.ba

26.9.2018

Bivša američka profesionalna teniserka Stefani Ris (Stephanie Reece) prije četiri dana primila je poziv od kojeg strahuje svaki roditelj. Njena djeca Harison (Harrison, 15) i Šelbi (Shelby, 13) nisu se pojavila u školi. Nakon što nije mogla dobiti na telefon ni djecu ni bivšeg muža Majkla Hana (Michael Hunn), odvezla se do Hanove kuće u Zionsvilu u Indijani, ali vrata su bila zaključana i niko se nije javljao.

 Mogući motiv

Znala je da nešto nije u redu, pa je pozvala policiju, koja je u kuću ušla oko 10.30 sati i pronašla Šelbi i Harisona u njihovim krevetima, smrtno ranjene, a Hana mrtvog. Policija vjeruje da je Han ubio djecu dok su spavala, prije nego što je digao ruku na sebe.

- Ne mogu ni zamisliti da nekome uzmem život, a kamoli da ubijem svoju djecu. To je nečuveno. Jasno je da neko nije bio sasvim svoj kada je povukao taj okidač - rekao je načelnik policije okruga Bune Majk Nilsen (Mike Nielsen).

Za sada je nejasno kada se dogodilo strašno krvoproliće, s obzirom na to da niko od susjeda nije čuo pucnjeve. Nilsen je odbio otkriti je li na mjestu zločina pronađena oproštajna poruka, a pokrenuta je istraga kako bi bio utvrđen mogući motiv za ubistvo i samoubistvo.

Bez drame

- Pokušat ćemo saznati leže li motivi za ovaj zločin u porodičnoj prošlosti ili razvodu i saznati šta se tačno dogodilo. Koliko sam shvatio, nije bilo neke drame vezano za razvod, uspjeli su se sve dogovoriti, a čak su se nedavno vidjeli na jednom teniskom meču. Nije se događalo ništa što bi ukazivalo na ovakav razvoj događaja. Razveli su se u novembru 2017. i pokušali su što manje djecu miješati u cijeli proces. Možda nikada nećemo saznati zašto je ubio djecu - rekao je Nilsen.

On kaže da samoubistvo i ubistva nisu utjecali samo na zajednicu nego i na policiju. Sahrana je zakazana za četvrtak.

Problemi zbog starateljstva

Prema navodima medija, Ris i Han nedavno su prolazili kroz poteškoće vezane uz starateljstvo nad djecom. U zahtjevu koji je podnijela u decembru, Ris je tražila da se Hanu skrati vrijeme koje provodi s djecom i da se njen bivši suprug svakog mjeseca testira na nivo alkohola u krvi, na šta je on kasnije pristao. Ona je, također, podnijela žalbu u avgustu, žaleći se da Han nije plaćao alimentaciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.