SRBIJA

Ispovijest nesretnog oca: Zagrlite svoju djecu, ljubite ih i mazite

Policija je odmah poslije nesreće uhapsila vozača B. S. (53) iz Leskovca

Vučković i Isidora: U kući muk i tuga. Kurir

Avaz.ba

29.9.2018

Skrhan bolom, Ivan Vučković, otac djevojčice Isidore Vučković (12), koja je u ponedjeljak, vraćajući se iz škole, tragično nastradala pod točkovima automobila, kazao je kako mu ništa nije bitno, jer nje nema. U kući nastradale djevojčice tuga, muk i nevjerica.

- Gdje god pogledaš, vidiš je kako pije vodu, kako piše domaći. Pogledaš bicikl, vidiš je kako je učila da vozi bicikl, kako ti maše, smije se i slike ti same prolaze. Idite kući, zagrlite svoju djecu, ljubite ih, mazite, najviše na svijetu ih volite i nikad nemojte ni za čim da žalite. Samo zahvaljujte svakog jutra Bogu što su s vama. I ništa više ne mogu da kažem - kaže Ivan.

Policija je odmah poslije nesreće uhapsila vozača B. S. (53) iz Leskovca, koji je zadržan i saslušan u Tužilaštvu zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Do nesreće je došlo nakon što je B. S. nepropisno parkirao vozilo na nizbrdici, jer najvjerovatnije nije povukao ručnu kočnicu.

Kad je izašao iz vozila i ušao u jednu firmu da kupi elektromaterijal za preduzeće u kojem radi, auto je nekontrolirano krenuo nizbrdicom u Požarevačkoj ulici i naletio na Isidoru, koja je stradala pod točkovima. Isidora je sahranjena na lokalnom groblju u Donjem Komrenu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.