PARNICE

Farhad Ahmetov bivšoj supruzi nudi bogatstvo, ona odbila

Njeno odbijanje nagodbe vodi do sudskog naloga da joj budu isplaćena 453 miliona eura nakon razvoda, koji traje već dvije godine

Oduzeta im jahta “Luna”. The Times

Avaz.ba

3.10.2018

Ruski oligarh Farhad Ahmetov, upleten u najskuplji razvod, ponudio je da bivšoj supruzi Tatjani plaća četiri miliona eura godišnje i 80 miliona od ukupne sume kad umre kako bi konačno završili brakorazvodnu parnicu. No, njegova bivša supruga odbila je izvanrednu ponudu iako bi mogla izgubiti brakorazvodnu parnicu, koja se vodi u Velikoj Britaniji.


Tatjana želi polovinu bogatstva. The Times

Njeno odbijanje nagodbe vodi do sudskog naloga da joj budu isplaćena 453 miliona eura nakon razvoda, koji traje već dvije godine. No, Ahmetov je ignorirao odluku suda da joj isplati polovinu svog bogatstva dok se ne razvedu. Kao rezultat toga, superjahtu “Lunu” milijarderu je oduzeo sud do okončanja razvoda.


Ahmetov: Ignorirao odluku suda. The Times

Tatjana, naime, želi da proda jahtu, dok njen bivši muž tvrdi da bi je radije vidio na otpadu nego se odrekao vlasništva. Milijarder se nada će se sud u Velikoj Britaniji priznati odluku ruskog suda o okončanju njihovog braka, do kojeg je došlo zbog Tatjanine afere sa prijateljem njihovog sina. Ahmetov, također, tvrdi da engleski sud nema prava da posreduje, jer se par razveo 2000. godine u Moskvi, dok su još bili ruski državljani.

Naime, njih dvoje su se već razveli sudski u Rusiji, ali je Tatjana parnicu oko razvoda i podjele imovine pokrenula prije dvije godine u Velikoj Britaniji. Oba njihova sina Temur (25) i Edgar (21) podržavaju oca u pravnoj borbi, a pred oba suda su potvrdili majčinu aferu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.