SRBIJA

Ko su ljepše polovine srbijanskih mafijaša

Za takve prilike one se spremaju kao da idu na neku svečanost pa su odlasci frizeru i kozmetičaru obavezni prije nego što kroče u zatvor

Ivanović: Redovne posjete. Alo.rs

Avaz.ba

12.10.2018

Ljubav ne poznaje granice, tako bi mogao glasiti životni moto svih ljepotica koje jedva čekaju odlazak u neki od srbijanskih zatvora kako bi na samo nekoliko sati posjetile svoje snažnije polovine i barem im na trenutak uljepšale zatvorske dane. Za takve prilike one se spremaju kao da idu na neku svečanost pa su odlasci frizeru i kozmetičaru obavezni prije nego što kroče u zatvor.

Preko stakla

Aleksandra Ivanović, nevjenčana supruga Milorada Ulemeka Legije, bivšeg zapovjednika “Crvenih beretki”, osuđenog na 40 godina zatvora zbog ubistva Zorana Đinđića, vjerno čeka svog supruga od maja 2004., kad se predao srbijanskom pravosuđu.

Aleksandra s njihove tri kćerke redovno ide u posjetu suprugu, čuju se i telefonom, a ima priliku da ga vidi i tokom suđenja na Specijalnom sudu u Beogradu. On joj tada upućuje zavodljive poglede preko stakla, a ona mu se smješka. Prije nekoliko mjeseci je prihvaćena Legijina molba pa su mu sada dopušteni susreti s kćerkama. Legiju, također, posjećuje i Nikolija Luković, njegova kćerka iz prvog braka s nekadašnjom novinarkom Majom Luković iz Kanade.

 Nose hranu

Kako Legija nije prošao reviziju o puštanju u otvoreniji dio zatvora, još će dvije godine apstinirati od seksualnog odnosa. Iz zatvora bi trebao izaći 2044.

Ni Zvezdan Jovanović Zveki, osuđen za Đinđićevo ubistvo, nije bio intiman 15 i po godina sa svojom suprugom Oliverom Jovanović, jer nema pravo na to.

Ii Ivana, supruga Aleksandra Kristijana Golubovića, koji se nalazi u požarevačkoj “Zabeli”, također, željno čeka njegov izlazak na slobodu. Pravo na ljubavnu sobu nemaju ni vođa škaljarskog klana Jovan Jovica Vukotić i manekenka Dejana Živković, koja uporno negira da je u vezi s njim, iako mu redovno nosi hranu u pritvor, u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

Dočekala izlazak supruga

Manekenka Tamara Nikšić, supruga kontroverznog biznismena Andrije Draškovića, vjerno je dočekala supruga nakon što je odslužio višegodišnju kaznu za ubistvo Surčinca Zvonka Plećića Pleće. Njihovu ljubav nisu slomile zatvorske zidine, a Andrija se, nakon izlaska iz zatvora, povukao iz javnog života i živi u luksuznoj vili na Dedinju, s Tamarom i njihovom kćerkom. U javnosti je viđen samo na koncertima hrvatskih izvođača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.