SRBIJA

Službenici iz Niša otputovali u Rusiju da traže žene

Pet žena krenulo je da obilazi crkve, desetak ih je u zvaničnoj delagaciji, dok su ostali putnici u Belgorod pošli u potragu za partnerom, kazala je Todorović

Službenici u Rusiji traže partnerice. Južne vesti

Avaz.ba

26.10.2018

Tridesetak muškaraca zaposlenih u niškim javnim preduzećima, otputovalo je o trošku građana na trodnevnu ekskurziju u ruski grad Belgorod da bi pronašli partnerice. Organizatori ovakve delegacije za ovaj ljubavni put bili su Općina Medijana i Inicijativa “Iks” iz Niša.

 Pošli u potragu

Na daleki put autobusom krenuli su neoženjeni službenici i radnici, a među njima su, prema informacijama organizatora, bili i oni koji rade u Studentskom kulturnom centru Niš, niškoj Policijskoj upravi, kao i u Javnom komunalnom preduzeću Tržnica, a otputovao je i rukovodilac Javne higijene JKP “Mediana” Ljubiša Janković.

Iza organizacije stoje Eparhija niška, Inicijativa za komunikaciju i saradnju “Iks” i Mirjana Todorović, članica jedne skupštinske komisije u Općini Medijana, koja je, ujedno, i članica Inicijative “Iks”.

Todorović je navela da je na put krenulo njih 48. Pet žena krenulo je da obilazi crkve, desetak ih je u zvaničnoj delagaciji, dok su ostali putnici u Belgorod pošli u potragu za partnerom. Iako ih spominju kao organizatore ovog putovanja, iz Eparhije negiraju učešće u organizaciji, iako su na put poslali sveštenika. Također, negiraju da su nalazili neoženjene momke.

 Plemenit cilj

- Mi smo na poziv Eparhije niške i Gradske općine Medijana dobili tu ulogu da učestvujemo u organizaciji što se tiče Belgoroda. Znači na volonterskoj osnovi. Oni su nam ispričali za svoju ideju, mi smo se složili, jer je to plemenit cilj i zbog toga smo se složili. A što se tiče ostalog, mi se nismo raspitivali – naveli su iz Inicijative “Iks” te su dodali kako će, najvjerovatnije, u nekom skorijem periodu neudate gospođe iz Belgoroda potražiti muškarce u Nišu.

 Ispitati slučaj

Predsjednik Skupštine općine Medijana Žarko Ranković rekao je da je potpisao putni nalog Todorović da putuje u Rusiju. Tvrdi, međutim, kako prvi put čuje o provodadžisanju te je obećao da će čitav slučaj ispitati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.