PARIZ

Alan Dukas otvorio plutajući restoran na Seni

Brod dug 31 metar, širok 10 metara i težak 100 tona imat će 130 mjesta za sjedenje i dnevno će imati samo dvije ture

Primjer klasične i barokne arhitekture sa staklenim zidovima. Paris

Avaz.ba

22.10.2018

Francuska kulinarska legenda Alan Dukas (Alain Ducasse) otvorio je novi restoran u najromantičnijem gradu na svijetu, Parizu. Dukas, koji je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih kuhara na svjetskoj sceni, otvorio je plutajući restoran „Ducasse sur Seine“, koji će budućim posjetiocima osigurati višestuko zadovoljstvo, uživanje u zalogajima i plovidbi rijekom Senom.

Restorana je primjer klasične i barokne arhitekture sa staklenim zidovima, a interijer restorana šefa kuhinje s najviše Mišelinovih zvijezda emitira uzbudljivu i modernu atmosferu. Čak i plafon broda ima za cilj imitiranje valova. Brod dug 31 metar, širok deset metara i težak 100 tona imat će 130 mjesta za sjedenje i dnevno će imati samo dvije ture, jednu u podne i drugu tokom večeri.

Na meniju restorana naći će se slavna francuska jela, ali u luksuznoj verziji, pa će budući gosti uživati u specijalitetima kakvi su grilovana piletina s puterom i biljem, guščija ili pačija pašteta uz bezbroj odgovarajućih vina. Standardni meni koji uključuje tri jela koja sprema čak 36 osoba imat će cijenu od 100 eura po osobi za ručak, dok ćete za isti taj večernji meni platiti 150 eura. Meni nazvan „Paris is a Party“ košta 500 eura, a uključuje pet jela, šampanjac i vino.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.