ZANIMLJIVOSTI

Pas upucao vlasnika tokom lova

Zaglavila mu se šapa na obaraču, pa sam se nagnuo da mu je sklonim, ali je skliznuo sa sjedišta i povukao oroz, kaže Soni Giligan

Twitter

CDM

4.11.2018

Čarli (Charlie) je i dalje dobar pas, kaže njegov vlasnik Soni Teks Giligan (Sony) tek nekoliko dana nakon što ga je njegov mješanac upucao iz sačmare tokom lova. Da, i to je moguće.

Giligan, koji živi u okrugu Donja Ana u Nju Meksiku, objasnio je kako ga je Čarli, njegov 60 kilograma težak mješanac, upucao kada je išao u lov na zečeve.

Dok je vozio svoj pik-ap, u vozilu s njim bila su i njegova tri psa Skuter, Kauboj i, već poznati, „lak na obaraču“ - Čarli.

- Zaglavila mu se šapa na obaraču, pa sam se nagnuo da mu je sklonim, ali je skliznuo sa sjedišta i povukao oroz. Bila je slučajna nesreća - kaže Giligan.

Pucanj iz sačmare, koja je stajala na zadnjem sjedištu, prošao je kroz sjedište i pogodio ga u leđa, polomivši nekoliko rebara i uzrokujući još dosta ozbiljnih povreda tkiva.

Srećom, drugom rukom uspio je dohvatiti telefon i pozvati Hitnu pomoć, koja ga je helikopterom prevezla u bolnicu.

Podvrgnut je kroz nekoliko operacija i neko vrijeme bio u kritičnom stanju, ali ljekari misle da će se potpuno oporaviti.

U izjavi za medije šaleći se požalio se da su Čarli, Skuter i Kauboj poslije nesreće poslani u „zatvor“, lokalni centar za zbrinjavanje životinja.

- Jadni Čarli, dobar je pas. Šerif mi je kasnije rekao da su samo s Kaubojem imali problema. Druga dvojca su bili dobri. Čarli je gazda, ali je nježan - navodi Giligan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.