BEOGRAD

Žena za seks tražila 1,60 KM, a kad su je pitali zašto tako jeftino, njen odgovor ih je šokirao

Cijene se kreću već od 8,30 KM. Ilustracija

Alo.rs

15.11.2018

Da legalizacija prostitucije magično ne rješava probleme donošenjem zakona, već ih možda i uvećava, pokazuju i primjeri iz najuređenijih zemalja. 

Iako se može pretpostaviti da je "najstariji zanat" žena, ali i muškaraca, ravnopravno rasprostranjen po Srbiji, od 44 suda, presude su donijete samo u njih 6, ukupno 107 presuda (od čega čak 80 u Beogradu), piše Alo.rs.

Kazne nisu ni male ni velike, ako se završi na novčanom kažnjavanju ili, zbog ponavljanja prekršaja, ne završi u zatvoru, što se dogodilo u sedam slučajeva - sve ženama. Prema pisanju srbijanskih medija, cijene se kreću već od 500 dinara (8,30 KM), i to za sve oblike seksa - oralni, klasični (vaginalni), analni. 

Pri svakoj priči o legalizaciji u Srbiji treba uzeti u obzir da se tu radi prvenstveno o ženama kojima to nije 'posao' niti se tu radi o 'seks-radnicama', već o ljudima koji nemaju nikakvog načina da drugačije dođu do novca. U sudskim spisima stoji zabilježen i slučaj žene koja se prostituirala za 100 dinara (1,60 KM) jer je toliko nedostajalo za obrok za nju ili dijete - kazala je Cvetičanin-Knežević. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.