AMERIKA Incident u predškolskoj ustanovi u Misuriju

Odgajateljice iz dosade tjerale djecu da se tuku

Mikela Guliford i Tena Dejli optužene su zbog ugrožavanja zdravlja i sigurnosti djece

Piše: Avaz.ba

Snimak objavljen na internetu


Dvije odgajateljice iz Misurija optužene su da su organizirale tuče djece u vrtiću gdje su radile. Mikela Guliford (Mickala, 28) i Tena Dejli (Dailey, 22) optužene su zbog ugrožavanja zdravlja i sigurnosti djece.

Njih dvije su, navodno, podsticale djecu da se međusobno tuku u onome što je jedna od majki djece nazvala “borilačkim klubom”, po uzoru na istoimeni film. Uznemirujući snimak djece koja se tuku u predškolskoj ustanovi objavljen je na internetu, a snimio ga je dječak koji se nalazio u susjednoj prostoriji, a koji je bio zabrinut za svog mlađeg brata, jer je plakao zbog tuča.

Na snimku se vidi kako jedno dijete udara drugo dok odgajateljice gledaju. Jedna od njih je čak i entuzijastično skakala. Prema riječima Mikele, ona i kolegica su to organizirale, jer je djeci bilo dosadno.

Nikol Mersil (Nicole Merseal), jedna od majki djece, tuži predškolsku ustanovu te kaže da je frustrirana time što zvaničnici ustanove nisu reagirali kad im se ona požalila da je njen četverogodišnji sin natjeran da učestvuje u tučama. Obje odgajateljice su otpuštene nakon incidenta, a sad ih očekuje i suđenje.

NA VRH