LONDON Objavili video kao upozorenje

Opasna policijska metoda šokirala javnost: Obaraju lopove s motocikala kako bi smanjili kriminal

Policija želi da promijeni mišljenje koje je rašireno među građanima da lopove koji skidaju kacige i ne staju kada im se to kaže pušta da pobjegnu

Avaz.ba
24.11.2018 08:36

Foto: You Tube

Službenici londonske Metropolitske policijske službe (MPS) svojim službenim vozilima udaraju lopove na motociklima kako bi smanjili broj razbojništava i srodnih krivičnih djela počinjenih uz pomoć motora, mopeda i sličnih vozila. 

Iz MPS-a kažu da će se protiv lopova na motociklima "boriti u svakoj prilici", pa čak i kada lopovi opasno voze i skidaju kacige. Policija želi da promijeni mišljenje koje je rašireno među građanima da lopove koji skidaju kacige i ne staju kada im se to kaže pušta da pobjegnu, prenosi "Ladbible".

Zbog toga je policija objavila i video u kojem se vidi kako se policajci sudaraju s vozačima motocikala. Policija naglašava da takve poduhvate izvode vozači koji su prošli posebnu edukaciju i kažu da se nadaju da će objavom tog video obeshrabriti motorizovane lopove.

Na ovu akciju MPS se odlučio nakon što je nedavno porastao broj krivičnih djela u kojima su korišteni mopedi. Policija navodi da kriminalci s ukradenim motociklima voze po trotoarima i kradu mobilne telefone, ručne torbe i druge dragocjenosti, a znaju da ih koriste i kao sredstvo za bježanje poslije počinjenog zločina. 

Iz policije kažu da je novi pristup rezultirao padom broja kriminalnih djela koja su počinjena uz pomoć motocikala i mopeda.

NA VRH