KIOSK

Oprostio supruzi koja je pokušavala da ga ubije: Preživio metak, trovanje, eksploziju

Ljekari mu dijagnostikovali tumor mozga

Rej Vederol: Preživio trovanje, upucavanje u lice i eksploziju. BBC

Telegraf

24.11.2018

Teško bolestan muškarac, čiji su supruga i najbolji prijatelj htjeli da ga ubiju, izjavio je da oprašta ženi! Rej Vederol (Ray Weatherall, 53) iz Kanterburija, preživio je trovanje, upucavanje u lice i eksploziju grijača bazena, od koje je zadobio opekotine drugog stepena, piše BBC.

Njegova žena, njen ljubavnik i njegova kćerka osuđeni su na doživotne robije zbog zavjere da počine ubistvo smrtno bolesnog čovjeka. Supruga Hejli Vederol (Hayley Weatherall, 32) je također planirala da ga usmrti pilulama za spavanje i insulinom. Ona će u zatvoru provesti minumum od 15 godina zatvora, pošto je na sudu proglašena krivom.

Njen ljubavnik Glen Polard (Glenn Pollard, 49) i njegova kćerka Heder (Heather, 20) su također osuđeni po istoj tački optužnice.

Kent policija

Prema riječima sudije Adel Vilijams (Adele Williams), u pitanju je surovost najvećeg stepena, "hladna, proračunata surovost, od koje podilazi jeza".

- Kovali ste zavjeru da ubijete čovjeka jer ste vjerovali da vam stoji na putu - rekla je ona tokom suđenja. 

LJEKARI MU DIJAGNOSTIKOVALI TUMOR MOZGA 

Tokom 2015. godine, ljekari su rekli Reju Vederolu da boluje od terminalne faze kancera mozga i samo 18 mjeseci života. Tokom 2017. godine, rečeno mu je da je stabilno i da se njegovo stanje nije pogoršalo. 

Dok se on borio za život, supruga Hejli se u međuvremenu "spanđala" sa njegovim najboljim prijateljem s kojim je planirala zajednički život. Pa su smislili seriju načina kako da ga "uklone". A Glen Polard, najbolji prijatelj, planirao je i da ga gurne sa zajedničkog broda tokom pecaroške ture.

KAD JE SVE PROPALO, POKUŠALI I VATRENIM ORUŽJEM

Prošle godine, 29. novembra, Vederol je preživio i pucanj u lice jer je metak pogodio njegovu desnu jagodičnu kost. 

Policija je otkrila i mobilne telefone, kamere, kamuflažnu odjeću, kao i izvestan broj registrovanog vatrenog oružja. Ljbavni par je i po internetu istraživao koji je najboji način da se riješe njenog muža i najboljeg prijatelja.

- Ovo je bio veoma složen slučaj i veoma težak za žrtvu, koja je, iskreno govoreći, sretna što je živa. Morao je da se pomiri sa činjenicom da su njemu troje bliskih ljudi, do kojih je njemu stalo, toliko žarko planirali da ga povrede - rekao je policajac Pol Vilson (Paul Wilson).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.