Luksuzni hotel “Gevora” postao najviši na svijetu

GRAĐEVINE Dubai ponovo oduševio svojom građevinom

Luksuzni hotel “Gevora” postao najviši na svijetu Opremljen je vrhunskim zdravstvenim klubom na 12. spratu, gdje se nalaze i glavna platforma za uživanje i bazen

Od predivnih pejzaža do dekadentnih tržnih centara i mnogo čega drugog, Dubai je grad veličanstvenih čuda, koja opčinjavaju na prvi pogled. Sada će ponovo oduševiti, i to otvorenjem najvišeg hotela na svijetu, koji je visok 365 metara.  

Hotel “Gevora” najnoviji je dodatak listi arhitektonskih poslastica Dubaija. Ima 75 spratova i 528 soba za goste, a nalazi se u luksuznom prostoru “Trade Center”. Skoro izgrađeni hotel gostima obećava najbolje od bliskoistočne gostoljubivosti i ekskluzivnost, što je evidentno samo iz njegove dimenzije, protkane luksuzom.

Ovaj hotel opremljen je vrhunskim zdravstvenim klubom na 12. spratu, gdje se nalaze i glavna platforma za uživanje i bazen. Hotel ima četiri restorana i bar u bazenu, iz kojeg se pruža panoramski pogled na okruženje.

Sa svojom novoizgrađenom gigantskom strukturom, hotel “Gevora” postao je najviši na svijetu. U Dubaiju je u decembru prošle godine otvoren i najveći nebeski bazen kao dio hotela “Raffles”.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH