ŠOKANTNO

Grozan život najgore žene serijskog ubice: Incest, prostitucija i silovanja

Pet puta osuđena na smrtnu kaznu, a prije pogubljenja u zatvoru je provela čak 10 godina

Ajlin Vurnos: Ubila čak sedmoricu muškaraca. Društvene mreže

Avaz.ba

5.12.2018

Ajlin Vurnos (Aileen Wurnos) smaknuta je u oktobru 2002. godine nakon što je ubila sedmoricu muškaraca.

O njenom životu snimljeno je nekoliko dokumentaraca i Oskarom nagrađen film "Čudovište", u kojem ju je glumila Čarliz Teron (Charlize Theron).

Već s 11 godina počela je prodavati svoje tijelo za cigarete i hranu, a tvrdila je da ju je djed nakon bakine smrti seksualno zlostavljao. S 14 godina rodila je dijete djedovog prijatelja koje je dala na posvajanje. Kad joj je bilo 15 godina, djed ju je izbacio iz kuće i tada se počela prostituirati da preživi.  

Od rane je dobi bila u sukobu sa zakonom, dobivala je kazne zbog vožnje pod utjecajem alkohola, pucanja i napada. Tukla je štapom svog prvog supruga, s kojim se vjenčala kad mu je bilo 69 godina, pa je on zatražio zabranu prilaska. Provela je godinu u zatvoru zbog oružane pljačke.  

U dvije godine pištoljem je ubila čak sedmoricu muškaraca u dobi od 40 do 62 godine, a na suđenju je tvrdila da su je pokušali silovati. Njena prva žrtva bio je Ričard Malori (Richard Mallory).

Pet puta je osuđena na smrtnu kaznu, a prije pogubljenja u zatvoru je provela čak 10 godina.

- Hladno sam ubila i opljačkala te muškarce. Učinila bih to ponovo. Puna sam mržnje. Dosta mi je tih priča da sam luda. Sposobna sam, prisebna i pokušavam vam reći istinu. Mrzim ljudski život i ubila bih ponovo da mogu - napisala je.

Pogubljena je 9. oktobra 2002. kao deseta žena nad kojom je izvršena smrtna kazna u Floridi, nakon što je 1976. ponovo ozakonjena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.