LJEPOTA

Hirurg pretjerao sa estetskim zahvatima, pacijenti zgroženi!

Nisu mogli ni zamisliti šta ih čeka nakon operativnih zahvata

Nevjerovatne posljedice nakon estetskog uljepšavanja. Printskrin

Avaz.ba

7.12.2018

Plastični hirurg, doktor Vesli Murakami optužen je nedavno jer je pacijentima ubrizgavao ilegalne količine metakril filera tokom operativnih zahvata estetske prirode.



Većina "stradalih" tvrdi da je doktor koristiio uvjerljive metode kako bi im ovau vrstu tretmana predstavio kao sredszvo za poboljšanje fizičkog izgleda. Doktor je svima obećao da će rezultat prepraviti nesavršenosti na njihovom licu, uključujući i ožiljke. Više desetina pacijenata odlučiilo je da podignu optužnicu protiv doktora plastične hirurgije iz Brazila koji ih je ilegalnim estetskim tretmanima unakazio do kraja života.



Da tu problemima nije kraj dokaz su mnoge posmisli na samoubistvo, ali i deprresija. Njih preko 40 nije se uopće nadalo da će rezultat biti katastrofalan. Žalili su se da je operatvni proces ostavio mnogobrojne posljedice, koje su trajne. One se ogledaju u vidu otoka i deformiranog oblika lica.



Korištena je jedna od veoma opasnih supstanci. Obaveza klinika i doktora je svakako da moraju pacijente uputiti u supstance koje se koriste pri zahvatima.



   

Doktor Murakamiju trajno je oduzeta dozvola da izvršava kozmetičke tretmane. Metakril filer veoma je popularan i u regionu već godinama i koristi se prilikom nehirurškog povećanja usana ali i ostalih nedostataka.

Pacijentica pokazuje nastalu štetu. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.