TRAGIČNA SUDBINA

Nakon 17 godina našli ubicu djevojčice: Uhapšen otac dvoje djece

Prije dvije godine berač gljiva u 15 kilometara udaljenoj šumi našao je njezine kosti

Knobloh: Njemačka "Madeleine McCann". Ilustracija 24sata.hr

24sata.hr

11.12.2018

Njemačka policija je nakon 17 godina riješila slučaj Pegi Knobloh (Peggy Knobloch), njemačke "Madeleine McCann", kako su je nazvali mediji.

Knobloh (9) iz bavarskog Lihtenberga je nestala u maju 2001. godine dok se vraćala kući iz škole. Prije dvije godine berač gljiva u 15 kilometara udaljenoj šumi našao je njene kosti, piše "Bild".

Policija je sad uhapsila Manuela S. (41), oca dvoje djece. Iako ga godinama istražuju i iako su ga priveli u septembru ove godine, policija je tek sada prikupila dovoljno dokaza protiv Manuela i uhapsila ga. 

Sumnjiv im je bio još 2001. godine, no istraga je otišla u drugom smjeru. Naime, u avgustu te godine uhapšen je Ulvi K. (40), koji je tri godine kasnije osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva djevojčice.

Tokom godina pojavili su se novi svjedoci i dokazi te se počelo opet tragati za Pegi.

I sam Ulvi K. je teretio svog poznanika Manuela, ali je davao proturječne iskaze. Na kraju je Ulvi K. pušten jer je zaključeno da nema dokaza da je on ubica. Tada se istraga ponovo intenzivirala i na kraju pokazala da je djevojčicu, vjerovatno, ubio Manuel S. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.