ZAJEČAR

Starac tukao suprugu pa ga ona i kćerka pretukle

Uhapšenom 84-godišnjaku određena kazna od 10 dana zatvora

Uz ljekarsko uvjerenje, upućen u zatvor. Ilustracija

Avaz.ba

15.12.2018

Starac (84) iz sela Salaš kod Zaječara završio je u zatvoru nakon što je pretukao suprugu (82), jer je bio uvjeren da ga ona vara s komšijom. Supružnici su se kobnog dana posvađali u svojoj kući, a potom je djed napao baku iz ljubomore. 

- Starac je bio mnogo ljubomoran. Utuvio je sebi u glavu da mu se supruga švaleriše s komšijom, koji je, također, njihovih godina. Zbog toga su se skoro svakog dana svađali, a onda je svađa kulminirala pa je starac počeo i tući ženu - kaže izvor blizak istrazi te dodaje da je baka odmah uzvratila suprugu udarac.

Žena je u pomoć pozvala i njihovu kćerku, koja živi u istoj kući, pa su ga obje počele tući. Kad su ga pretukle, baka je pozvala policiju i sve im ispričala. Policajac, koji je, inače, jedini u selu Salaš, odmah je došao u kuću supružnika i priveo starca u policijsku stanicu, gdje je on priznao da je napao i tukao suprugu.

- Nisam više mogao da gledam njihovo ljubavisanje. Od muke sam smršavio 20 kilograma. Imao sam 70, a sad imam 50 kilograma. Morao sam da je istučem i da prekinem tu vezu, koja me je uništavala. Nisam računao na to da će mi žena uzvratiti, a kamoli na to da će me i rođena kćerka istući - navodno je rekao starac nakon hapšenja.

Uhapšenom starcu određena je kazna od 10 dana zatvora. Ljekari bolnice u Zaječaru, koji su primili starca nasilnika, pregledali su ga te su konstatirali samo modrice i ogrebotine pa je, uz ljekarsko uvjerenje, upućen u zatvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.