ŠOKANTNO

Sovjetski detektiv ubio pa silovao više od 100 djevojčica

Da sam ga poznavala ranije, sigurno bih mu pomogla da sakrije tijela svojih žrtava - rekla je Elena

Tkač i Elena: Bio joj neodoljiv. The Sun

Avaz.ba

17.12.2018

Sovjetski detektiv i forenzičar Sergej Tkač (66) sijao je 25 godina strah zemljom ubijajući djevojčice, a potom silujući njihova tijela. Budući da je bio iskusni detektiv, duže vrijeme je uspješno izbjegavao pravdu. Ubijao je od 1980. do 2005. godine, kad je i uhapšen. 

Slala mu pisma

- Pratio sam žrtve, a onda bih im prišao sleđa i zadavio ih konopcem, kravatom ili čime bih mogao. Sve su žrtve imale između devet i 17 godina. Silovao bih ih odmah nakon ubistva - rekao je na suđenju Tkač, koji je ubijao na Krimu i u južnoj Ukrajini.

No, jednoj mladoj ženi ovaj monstrum bio je neodoljiv. Kad je konačno uhapšen, tinejdžerka Elena imala je 16 godina. Vidjela ga je na televiziji i odmah joj se svidio. Poslala mu je pismo i u sljedećih šest mjeseci su se dopisivali. Ona se u međuvremenu udala, ali se 2010. godine razvela kako bi se mogla udati za tada 58-godišnjeg Tkača.

- Ne bojim se zločina zbog kojih je osuđen. Dobro je da ga se druge žene boje, jer to znači da mi ga nijedna neće oteti. Veoma sam ljubomorna. Da sam ga poznavala ranije, sigurno bih mu pomogla da sakrije tijela svojih žrtava - rekla je Elena, s kojom je Tkač u decembru 2016. dobio i kćerku.

Bez tragova

Monstrum je svoje žrtve duže vrijeme pratio prije nego što bi ih zadavio, a prikradao im se u blizini saobraćajnica i željezničkih pruga kako bi naveo detektive da zaključe kako ubica dolazi iz drugog grada. Za sobom nije ostavljao nikakve tragove. Uhapšen je 2005. nakon ubistva devetogodišnje djevojčice, komšijine kćerke, a identificirali su ga njeni prijatelji, s kojima je razgovarao prije ubistva.

Kad je policija stigla pred njegovu kuću, on se odmah predao i rekao da ih već godinama čeka. Priznao im je kako je ubio više od 100 djevojčica. Na doživotnu kaznu zatvora osuđen je tri godine nakon što je uhapšen. Manijak je nakon hapšenja rekao da se za svoja zlodjela ne kaje.

Ne treba mu liječenje

Psihijatar Vladimir Golovčuk, koji je učestvovao u sudskomedicinskoj ekspertizi Tkača, kazao je dvije godine nakon hapšenja da je Tkač ubijao da bi se proslavio.

- On je ubijao da postane najgori među serijskim ubicama. U psihijatriji postoji takav sindrom. Čovjek ubija i čini strašne zločine samo da bi se proslavio - rekao je Golovčuk te je dodao kako je Tkač sve detaljno ispričao o svojim zlodjelima i da njemu, zapravo, ne treba liječenje.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.